18 de febrer de 2015
0 comentaris

JA POTS CONSULTAR L’ACTA DEL PLE DE NOVEMBRE

Després de haver sigut aprovada en el Ple celebrat el 28 de gener, ja pots consultar l’acta del Plenari municipal del 26 de novembre que hi adjuntem.

Et recomanem la lectura dels punts següents:

2n- Moció de Compromís per l’Alcúdia per sol·licitar al Govern d’Espanya que elimine el cànon a les biblioteques públiques com la de l’Alcúdia considerant com afirma la UNESCO en la Declaració Universal sobre Diversitat Cultural, que els béns i serveis culturals «són portadors d’identitat, de valors i sentit», i «no han de ser considerats com a mercaderies o béns de consum com els altres». Això vol dir que no hem de deixar que la lògica del mercat entre a la biblioteca. APROVADA AMB ELS VOTS DE COMPROMÍS I GRUP SOCIALISTA I L’ABSTENCIÓ DEL PP.

3r- Moció de Compromís per l’Alcúdia per a demanar la retirada de l’avantprojecte de llei de Senyes d’Identitat presentat pel conseller de Governació i Justícia. Aquest projecte planteja que el valencià és una llengua independent i obliga a totes les institucions, sistema educatiu o mitjans de comunicació a acceptar-lo. Ignora al Consell Valencià de Cultura i a l’Acadèmia de Cultura Valenciana i imposa un organisme inquisidor per a denunciar les actuacions que no s’ajusten al model de senyes del PP. APROVADA AMB ELS VOTS DE COMPROMÍS I GRUP SOCIALISTA I L’ABSTENCIÓ DEL PP. http://blocs.mesvilaweb.cat/compromisalcudia/?p=268309

5é- Moció de Compromís per l’Alcúdia per a demanar el compliment de la sentència que anul·la el copagament de les persones amb discapacitat donant suport a la sentència del Tribunal Superior de Justícia que anul·la el decret del Consell que estableix el copagament per a centres de majors i discapacitats. Demanar al Consell que no faça efectiu el recurs de cassació contra la sentència així com que retorne els diners cobrats a les famílies dels discapacitats. APROVADA AMB ELS VOTS DE COMPROMÍS I GRUP SOCIALISTA I L’ABSTENCIÓ DEL PP. http://blocs.mesvilaweb.cat/compromisalcudia/?p=268328

6é- Moció de Compromís per l’Alcúdia davant el Dia Internacional contra la violència de gènere fer arribar a les diverses administracions de la Generalitat i de l’Estat la nostra preocupació per l’abandonament d’actuacions públiques per protegir les víctimes de la violència de gènere demanant que assignen els recursos pressupostaris adients perquè la lluita siga efectiva. Reivindicar les competències municipals en matèria d’igualtat, prevenció i ajuda contra la violència de gènere i oposar-se a la pretensió del Govern de l’Estat de buidar d’atribucions els ajuntaments, a més d’exigir-ne els recursos necessaris. Dissenyar, a nivell local, un pla d’acció específic per a la prevenció i eradicació de la violència de gènere en la adolescència. APROVADA AMB ELS VOTS DE COMPROMÍS I GRUP SOCIALISTA I L’ABSTENCIÓ DEL PP.

8é – Revocació de l’acord plenari de cessió de terrenys municipals per a la instal·lació per part del Consorci de Residus d’un nou Ecoparc a l’Alcúdia. A la vista del rebuig que han mostrat els veïns de la Urbanització Ismael Tomàs per ubicar la instal·lació en el terreny previst, es veu oportú revocar eixe acord anterior i iniciar un procés per a trobar una nova ubicació. APROVADA PER UNANIMITAT.

12é- Ordenances municipals per a 2015. Es proposa no modificar les ordenances per a l’any 2015 amb l’única excepció del mercat municipal on s’unificaran les taxes de l’exterior. Compromís recorda el manteniment de les nombroses bonificacions de caràcter social introduïdes en els 3 anys anteriors i respecte a la possibilitat de suprimir la taxa de fem es manifesta contrari, considerant més adequades altres mesures tributàries. La responsabilitat i la situació d’un elevat deute pròxima als 10 milions desaconsellen mesures com aquesta. APROVADES AMB ELS VOTS DE COMPROMÍS I GRUP SOCIALISTA I EL VOT EN CONTRA DEL PP

14é- Precs i suggeriments.Paco Sanz, portaveu de Compromís, demana que es prenguen mesures davant les queixes per les defecacions dels gossos en moltes zones del poble, demanant que s’actue per la via primer de la conscienciació i advertència i després per la de la sanció.

Igualment pregunta per la situació actual del pas de vianants inexistent per la V-50 davant la redona del Institut, en el “Camí dels Burros” que cada vegada utilitzen més persones i que suposa un perill pel nombrós trànsit.

Acta 26-11-14

També pots consultar les actes dels altres plens celebrats en la plana web de l’Ajuntament www.lalcudia.com, en la pestanya d’Ajuntament, entrant a la secció Actes dels Plenaris.

Igualment pots consultar les gravacions dels distints plens en l’Alcúdia TV buscant la data corresponent http://www.lalcudiatv.es/municipal.html

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!