26 de gener de 2015
0 comentaris

COMPROMÍS PER L’ALCÚDIA DEMANA ATENCIÓ IMMEDIATA ALS AFECTATS PER L’HEPATITIS C

Aquesta atenció ha de fer-se sobre la base del criteri mèdic i no sobre la del preu del medicament

Compromís per l’Alcúdia ha presentat una moció a l’Ajuntament de l’Alcúdia per tal de que inste al Govern de la Generalitat a que generalitze i garantisca l’accés als tractaments d’última generació per a les persones afectades per Hepatitis C sobre la base del criteri mèdic i no sobre la base del preu del medicament, sense restringir el seu ús pel preu posant un sostre de despesa.

Aquesta mesura ha de ser presa amb caràcter immediat per als casos de fibrosi 3 i 4 de manera que les persones afectades en aquesta situació clínica reben la medicació prescrita en un màxim de 10 dies.

Per a Paco Sanz, regidor de l’Alcúdia i candidat a l’alcaldia “és inacceptable que, per motius econòmics, les persones malaltes d’hepatitis C no estiguen rebent ja els tractaments prescrits pels seus metges. El primer és la salut. Estem parlant d’una malaltia greu. Hi ha un tractament nou amb un grau altíssim de curació. L’Administració té l’obligació de garantir-los.”

Cal recordar que aquesta malaltia afecta en España a 900.000 persones, 30.000 de les quals es troben en situació greu. Cada dia moren dotze persones que, en molts casos, podrien evitar-se si tingueren accés a un medicament que els ajude a millorar la malaltia.

La investigació científica ha aconseguit avançar en el tractament contra el virus de l’hepatitis C, obrint la porta a teràpies més eficaces i segures per a les persones que necessiten curar-se amb més urgència. En concret, el fàrmac Sovaldi permet curar la infecció per VHC en l’utilitzar-se en combinació amb altres fàrmacs orals. Els assajos clínics estan arribant a oferir taxes de curació amb el tractament amb Sovaldi i altres fàrmacs orals propers al 100%.

Dita curació comporta un important estalvi de despesa sanitària donat que la curació comporta que les persones afectades curades no s’hagen de medicar per la malaltia ni pels seus efectes, s’eviten transplantaments, hospitalitzacions, etc. que a la llarga resulten molt més cars al sistema sanitari que la inversió en aquesta teràpia curativa. Aquesta també és una raó per a fer la inversió necessària per a la dispensació del medicament, encara que òbviament la raó fonamental és la salut i la qualitat de vida dels ciutadans i ciutadanes.

La moció de Compromís insta igualment al Govern de la Generalitat per a que inste al Govern de l’Estat a negociar un preu raonable i accessible dels medicaments d’última generació necessaris per a curar les persones afectades per hepatitis C i cas de no arribar a cap acord que garantisca l’interés col·lectiu, iniciar els estudis legals i tràmits per a produir els medicaments genèrics equivalents.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!