10 de gener de 2011
0 comentaris

COMPROMÍS PER L?ALCÚDIA CRITICA LA SITUACIÓ ECONÓMICA DE L?AJUNTAMENT DE L?ALCÚDIA I VOTA EN CONTRA DELS PRESSUPOSTS


Compromís per l’Alcúdia demanà més austeritat i la reducció dels regidors alliberats i personal de confiança, i culpa a la política urbanística de l’agreujament de la situació econòmica del municipi

 

Compromís per l’Alcúdia que, donada la situació econòmica, s’havia abstingut els dos últims exercicis, va votar en contra dels pressuposts de 2011 en el darrer ple de l’any.

 

Paco Sanz, regidor de Compromís va posar de manifest la delicada situació financera de l’Ajuntament de l’Alcúdia, en haver traspassat dos línies roges, establertes en la Llei d’Hisendes Locals. Per una part l’estalvi net, la diferència entre ingressos i despeses, torna a ser negatiu. És a dir, que l’Ajuntament de l’Alcúdia, tenint en compte la darrera liquidació practicada, gasta més diners dels que ingressa. Aquest dèficit va ser de 1.126.000 €, multiplicant-se per 4 respecte al de l’any passat. Per altra part, per primera vegada, el deute de l’Alcúdia, que està en 9 milions d’euros –però que pujarà a 10’6 en 2011- supera el 110% dels recursos ordinaris.

 

Aquestes dos barreres roges impedirien a l’Ajuntament de l’Alcúdia, demanar nous préstecs a llarg termini, sense realitzar un pla de sanejament financer i amb la prèvia autorització del Ministeri d’Hisenda.

 

Per altra part, l’amortització i els interessos del deute de l’Ajuntament, pugen significativament per a 2011, passant dels 600.000 € als 725.000. A més l’Ajuntament haurà de pagar en els pròxims mesos 2.500.000 € de distintes operacions de tresoreria realitzades per poder efectuar pagaments pendents de distinta naturalesa.

 

El regidor de l’Alcúdia va fer responsable d’aquesta mala situació, a més de a la crisi econòmica, als excessos urbanístics dels últims anys dels que ara estem pagant les conseqüències. L’Alcúdia ha tingut que fer front a elevades inversions basades en la “venda de parcel·les” dels molts sectors que s’han anat urbanitzant, però moltes parcel·les s’han quedat sense vendre. De fet, entre 2004 i 2009 l’Ajuntament ha pressupostat ingressos per venda de parcel·les de 22’5 milions d’euros, però sols s’han ingressat 11’3 milions, pel que el dèficit generat està produint greus desajustos a les arques municipals. A més s’ha incomplit la llei al no crear el patrimoni municipal del sòl, no destinant a vivendes de protecció aquests ingressos.

 

El regidor de l’Alcúdia va demanar més austeritat a l’equip de govern, criticant despeses innecessàries i supèrflues, especialment les destinades a publicitat i propaganda, que va qualificar de “autobombo”. De fet només en 5 mesos d’aquest any, l’Ajuntament de l’Alcúdia va destinar 100.000 € a l’edició de distintes revistes i publicitat, sense comptar amb insercions publicitàries, gravacions de programes… Una despesa que Paco Sanz va considerar com insostenible i que va proposar es retallara, al menys en un 50%.

 

Finalment, davant la constatació de que les places de personal funcionari s’havien reduït, va demanar que s’aplicara el mateix criteri amb el personal polític de l’Ajuntament, predicant amb l’exemple, i que dels cinc llocs de treball (3 regidors i 2 personal de confiança) es passara a 3 per a 2011, proposta que considera necessària en la situació actual. Compromís destinaria aquests diners a augmentar distintes partides socials, educatives o de medi ambient.

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!