17 de setembre de 2012
0 comentaris

CENTENARS DE MILERS DE PERSONES UNEIXEN LES SEUES VEUS CONTRA LA POLÍTICA DE RETALLADES


CENTENARS DE MILERS DE PERSONES UNEIXEN LES SEUES VEUS CONTRA LA POLÍTICA DE RETALLADES

EXIGEIXEN UN REFERÈNDUM JA!


La Plaça de Colón de Madrid s’ha abarrotat amb centenars de milers de manifestants que han reclamat al Govern un canvi en les polítiques de retallades. La concentració, convocada per la Cimera Social, de la qual forma part CCOO, ha estat recolzada per bombers, personal sanitari, docents, policies, organitzacions socials, empleats públics, pensionistes, treballadors i treballadores, aturats i, sobretot molts joves.

La convocatòria ha col·lapsat els carrers adjacents fins a la plaça de Colón, com el Passeig de la Castellana, el Passeig de Recoletos, Gènova i Serrano. Els manifestants procedents de totes les comunitats autònomes es van desplaçar fins a allí en quatre columnes des d’Atocha, Porta d’Alcalá, Palacio dels Esports i Gregorio Marañón.

A més, a aquestes columnes s’han sumat les marees dels diversos col·lectius afectats pels ajustos. Des de la ‘marea verda’ de l’educació, a la ‘marea blanca’ de la sanitat, passant per la ‘marea negra’ dels empleats públics, la ‘marea violeta’ de les organitzacions de dones i la ‘marea taronja’ dels treballadors socials o persones dependents.

La multitud de persones que han acudit a aquesta crida s’han acompanyat de banderes de tots els territoris i de les més de 900 organitzacions que componen la Cimera Social així com del colorit de les samarretes de les diferents marees. Junts han corejat consignes i han portat pancartes exigint a l’Executiu un canvi en les polítiques de retallades que suposen una “fractura social sense precedents que destrueix ocupació, deteriora els drets laborals, devalua l’Estat de Benestar i criminalitza als immigrants al mateix temps que suposen una involució ideològica de caràcter neoconservador i confessional”.

En representació de la Cimera Social han intervingut, a més dels secretaris generals de CCOO, UGT i USO, Ignacio Fernández Toxo, Cándido Méndez i Julio Salazar; el President de CSIF, Miguel Esborra; la presidenta del Consell General del Treball Social, Ana Lima; la coordinadora espanyola per al Lobby Europeu de Dones, Rosa Escapa; i Fermina Bardón, responsable de l’organització de dones de la Confederació Intersindical.

Davant aquest auditori, tots els participants van llançar una crida a l’Executiu en el qual li sol·liciten un referèndum sobre les seves polítiques, que estan afectant a tots els ciutadans i comporten a un canvi del model social “menys just, menys igualitari i més autoritari”.

En la seva intervenció, Toxo va assenyalar que “Rajoy té hui una magnífica ocasió per apropar-se a una altra realitat”. “Un país que no es resigna a perdre les conquestes que a més d’una generació tant li han costat aconseguir” i ha denunciat que “solament un Govern absent, insensible i aliè a les demandes de la immensa majoria de la societat podria no donar-se per assabentat”.

 A més, Toxo ha denunciat que el Govern vol provocar “un canvi de model social que porta a una societat més injusta amb símptomes preocupants d’autoritarisme polític que amenaça la qualitat del sistema democràtic i que ha trencat els consensos de la transició”.

CONSULTA POPULAR

Amb els ajustos que el Govern ha realitzat, el Cim Social considera que les mesures adoptades “aprofundeixen la recessió”, per la qual cosa un dels objectius d’aquesta marxa és reclamar a l’Executiu la celebració d’un referèndum “perquè el PP no va guanyar les eleccions amb aquest programa”.

“Seguirem amb el compromís d’intensificar les protestes perquè la incògnita sobre les condicions d’un rescat, que es dóna per segur, roman”, ha avisat Toxo. Per això, la Cimera Social emprendrà una campanya “perquè fins a en l’últim racó es conegui el nostre rebuig a aquesta política, els motius i les alternatives”.

“Utilitzarem tota nostra demostrada capacitat de mobilització. El Govern té la clau per a la convocatòria d’una vaga general. Una resposta a la qual podríem recórrer davant intents d’aplicar noves retallades i per exigir al Govern una política més justa i progressiva i la lluita contra el frau fiscal sense amnistia pels *defraudadores”, ha conclòs.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!