29 d'abril de 2015
0 comentaris

AQUEST DIMECRES 29 D’ABRIL A LES 19:30 ÚLTIM PLE DE L’AJUNTAMENT DE L’ALCÚDIA D’AQUESTA LEGISLATURA

Compromís presenta una moció per a permetre el canvi de potència elèctrica en les cooperatives agrícoles 

S’aprovarà una modificació de crèdits que permetrà amb 25.000 euros renovar la pintura dels edificis de les escoles públiques que va proposar Compromís en l’aprovació dels pressuposts i amortitzar mig milió d’euros del deute de l’ajuntament

Hui dimecres 29 d’abril a les 19:30 al Saló de Plens de l’Ajuntament tindrà lloc l’última ple ordinari de la present legislatura. Compromís per l’Alcúdia ha presentat la següent moció:

Moció per a permetre el canvi de potència elèctrica en les cooperatives elèctriques. Instant al Govern de l’Estat Espanyol, al Ministeri d’Indústria i al Congrés dels Diputats a modificar el decret sobre les tarifes d’accés al transport i a la distribució d’energia elèctrica, per permetre 2 canvis de potencia elèctrica de subministrament, als sectors de producció agrícola afectats per una forta estacionalitat.

Modificació de crèdits. La modificació de crèdits proposada dona compliment a la proposta de Compromís en l’aprovació del pressupost municipal per renovar la pintura de les escoles públiques, destinant-se 25.000 euros a aquesta finalitat. Igualment es reduirà en 500.000 euros el deute contragut per l’Ajuntament per distints prèstecs.

Aquest fenomen es produeix degut a que el Decret que regula les tarifes d’accés al transport i la distribució d’energia elèctrica, penalitza els canvis de potència d’activitats estacionals. El període per poder realitzar canvis de potència és major d’un any, amb la qual cosa, cap instal·lació agrícola pot acollir-se, a no ser que no hi hagen campanyes de recol·lecció degudes a algun fet extraordinari.

La modificació d’aquest decret suposaria una espenta i un recolzament de l’activitat econòmica de les nostres cooperatives, de les nostres societats de regants, de les nostres empreses, dels nostres magatzems de fruita, en definitiva del teixit productiu valencià. No obstant això, la legislació contempla protegir els interessos  de l’oligopoli elèctric i no de l’activitat agrícola.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!