25 de novembre de 2014
0 comentaris

AQUEST DIMECRES 26 DE NOVEMBRE A LES 19:30 PLE DE L’AJUNTAMENT DE L’ALCÚDIA

Compromís presenta quatre mocions per a demanar la retirada de l’avantprojecte de senyes d’identitat, davant el Dia Internacional per l’Eliminació de la Violència de Gènere, per al compliment de la sentència que anul·la el copagament de les persones amb discapacitat i contra el cànon que el Govern vol imposar a les biblioteques.

Igualment es tractaran les ordenances per a 2015

Demà dimecres 26 de novembre a les 19:30 al Saló de Plens de l’Ajuntament tindrà lloc el ple del mes de novembre. Compromís per l’Alcúdia ha presentat les següents mocions:

1- Demanar la retirada de l’avantprojecte de llei de Senyes d’Identitat presentat pel conseller de Governació i Justícia. Aquest projecte planteja que el valencià és una llengua independent i obliga a totes les institucions, sistema educatiu o mitjans de comunicació a acceptar-lo. Ignora al Consell Valencià de Cultura i a l’Acadèmia de Cultura Valenciana i imposa un organisme inquisidor per a denunciar les actuacions que no s’ajusten al model de senyes del PP. http://blocs.mesvilaweb.cat/compromisalcudia/?p=268309

2- Davant el Dia Internacional contra la violència de gènere fer arribar a les diverses administracions de la Generalitat i de l’Estat la nostra preocupació per l’abandonament d’actuacions públiques per protegir les víctimes de la violència de gènere demanant que assignen els recursos pressupostaris adients perquè la lluita siga efectiva. Reivindicar les competències municipals en matèria d’igualtat, prevenció i ajuda contra la violència de gènere i oposar-se a la pretensió del Govern de l’Estat de buidar d’atribucions els ajuntaments, a més d’exigir-ne els recursos necessaris. Dissenyar, a nivell local, un pla d’acció específic per a la prevenció i eradicació de la violència de gènere en la adolescència.

3- Demanar el compliment de la sentència que anul·la el copagament de les persones amb discapacitat donant suport a la sentència del Tribunal Superior de Justícia que anul·la el decret del Consell que estableix el copagament per a centres de majors i discapacitats. Demanar al Consell que no faça efectiu el recurs de cassació contra la sentència així com que retorne els diners cobrats a les famílies dels discapacitats.

4- Sol·licitar al Govern d’Espanya que elimine el cànon a les biblioteques públiques com la de l’Alcúdia considerant com afirma la UNESCO en la Declaració Universal sobre Diversitat Cultural, que els béns i serveis culturals «són portadors d’identitat, de valors i sentit», i «no han de ser considerats com a mercaderies o béns de consum com els altres». Això vol dir que no hem de deixar que la lògica del mercat entre a la biblioteca.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!