El pols de la llengua als Països Catalans

Blog sobre llengua i societat de Pere Mayans

19 de juliol de 2010
0 comentaris

Joc perillós

Com a contrapunt a l’apunt que trobareu després d’aquest, faré esment a un programa sobre la manifestació en contra de la sentència de l’Estatut i sobre la reacció espanyolista que es va viure el dia següent amb motiu del triomf de la “roja”. El reportatge i posterior debat es va emetre en un canal privat aquest dissabte i, com en altres casos, foren catalans els que el conduïren (paga la pena veure els usos lingüístics de molts catalans entrevistats, que, malgrat la intenció del programa  de presentar-los com a integristes, foren molt alliçonadors en mantenir-se fidels a la llengua malgrat la pressió de la periodista -per cert, també catalana).

Efectivament, per tornar a tocar realitat, només calia engegar la televisió per veure  fins a quin punt tot plegat es pot manipular i es pot girar. Us recomano veure aquest producte “periodístic” del programa “La Noria” de T5 que condueix el català Jordi González i en el qual presenta “reportatges d’investigació” la també catalana Sandra Barneda. Sense comentaris, però que bé que els ha anat el triomf de la selecció espanyola per intentar fer-nos creure que a Catalunya ha nascut un “desacomplexat” moviment proespanyol, mig amagat pels diversos governs catalans en els últims trenta anys. Que no s’equivoquin, a Catalunya, d’espanyolisme, efectivament que n’hi ha, i n’hi hagut (només cal recordar quan guanya l’equip de la capital del regne!) i segurament n’hi haurà mentre s’atiï constantment el foc de l’anticatalanisme , però el que no es pot negar és que, si abans, quan et declaraves independentista, eres vist com una mena d’extremista estrany, a hores d’ara, molta més que mai, molta gent es declara a favor de la independència d’aquest país d’una forma desacomplexada i, per cert, no violenta!, malgrat que el programa s’entossudís a fer veure que els violents érem nosaltres…

Per cert, només cal veure els atacs que aquests dies d'”orgia” futbolística ha rebut la seu mataronina d’Òmnium Cultural.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!