Republicans i Independentistes

Bloc personal de Carles Macian

25 de juny de 2008
33 comentaris

JA HI TORNEM A SER… ARA LI DIUEN RULETA RUSSA!

De la ressaca post-congressual, percebo una sensació col·lectiva de maldecap generalitzat i una certa vergonya compartida davant el malbaratament, repetit, del somni.

Però el que m’ha preocupat especialment han estat les veus d’alguns solistes aixecant-se contra el que ells anomenen eufemísticament ingovernabilitat. Realment ens estan preparant per a la tornada d’un partit que es va jugar a Lleida, l’any 2004. El partit de l’assemblearisme.

L’estratega Josep Huguet deia en un post publicat al seu bloc el passat 16 de juny:

“D’altra banda, en negatiu, he de dir que un model de congrés assembleari depèn absolutament de la casualitat de qui s’inscrigui i de la casualitat dels que hi vagin. És una ruleta russa. Pensar que els presents al congrés representem els 10.000 militants d’Esquerra és un error. Això no és democràtic. El partit hauria d’estudiar com, augmentant els mecanismes democràtics, fa possible la governabilitat i evita incidents que no són de rebut, com xiular companys que busquen la independència.”

Amb aquesta foguerada verbal, Josep Huguet reobre el debat sobre la democràcia interna al partit, debat que la direcció va plantejar a Lleida, el 2004, i que va ser derrotat amb una defensa brillant del posicionament assembleari per part d’en Marc Marsal i una patètica al·lusió als costos econòmics i a les dificultats organitzatives com a defensa del model de delegats, per part d’en Xavier Vendrell.

No és d’estranyar que ho faci. En política, hi ha poques casualitats. I menys encara quan es tracta de certa gent d’esquerra, acostumada a redactar plans i executar-los, com així ens ho han pogut demostrar. Així doncs, el posicionament d’Huguet no deixa de ser res més que el punt de partida “discursiu” d’una estratètgia anunciada per la direcció triomfant d’Esquerra en el marc del 25è Congrés: obrir un procés de reforma estatutària. Amb quina finalitat?

Anem a pams, en primer lloc respecte el post de Josep Huguet.

– No és de rebut barrejar els xiulets d’uns companys amb el fet que el congrés sigui o no assembleari. És voler barrejar el “tosino” i la velocitat. Interessadament.

– El mateix que diu del congrés assembleari és aplicable a la jornada electoral de dissabte o a unes eleccions ordinàries. A la jornada electoral del dia 7, va anar a votar qui va voler, en alguns cassos també “fruit de la casualitat”, i amb la necessitat d’estar inscrit, ni que fos formalment, en un cens electoral. Si tan pervers és el model de congrés assembleari, deu ser-ho exactament igual el model de jornada electoral. O les eleccions ordinàries on hi va a votar “gent no representativa” del col·lectiu convocat, suposo?

Si els 3.000 militants que vam assistir al 25è Congrés Nacional no representem els 10.000 militant d’Esquerra, que haurem de dir dels 210 consellers nacionals o del 39 membres de l’executiva nacional? Serien més representatius uns representants indirectes que els representants directes? Tindria més valor l’opinió d’un delegat (legítim, però delegat), es digués com es digués, que la meva pròpia opinió expressada directament? Per a què necessito un torsimany si puc parlar jo directament? Quan hi hagin eleccions generals, puc enviar a votar en nom meu al president de la meva escala?

– En una cosa estic d’acord, el partit ha d’estudiar com augmentar els mecanismes democràtics, perquè tenim carències encara manifestament subsanables i millorables. Per exemple, l’obligatorietat d’inscripció prèvia per assistir al Congrés Nacional, que limita el dret de participació de la militància i que no es dóna en cap altra assemblea o congrés territorial. Per exemple, l’allargament dels terminis de discusió de les ponències congressuals en les seccions locals i les sectorials, i no el tradicional “aquí-te-pillo-aquí-te-mato” que ens té acostumada la direcció del partit. Per exemple, sense anar més lluny, tenir el mal constum de convocar els esmenants dels documents congressuals en temps i forma per a negociar les seves aportacions i no descobrir que totes les esmenes presentades continuen vives i van a congrés quan ningú, subratllo: ningú, es molesta a dir-te ni tan sols si les vols mantenir, transaccionar o retirar.

Sí, ja ho sé… Sempre hi ha una raonada i raonable argumentació sobre els problemes organitzatius, de temps i de recursos, que justifiquen aquestes mesures. Ho sé. Conec els problemes. Però també sé que aquests problemes tenen solució si s’en vol trobar. Al capdavall, aquests arguments no són res més que cortines de fum per a fer passar bou per bèstia grossa, és a dir, per a posar traves a la participació directa de la militància en el debat polític.

– Finalment, la desafortunada expressió “ruleta russa”. Comparar l’expressió democràtica d’una votació amb la “ruleta russa” em fa pensar que l’autor de l’expressió prefereix un altre model congressual, més a la “búlgara”, suposo?. Sense sorpreses.

En segon lloc, una mica de “futurologia” per aquest any que ens espera:

– El procés de reforma d’Estatuts s’encomanarà a una comissió “de les parts afectades” amb la participació d’experts del “món exterior”. Tant de bo sigui així i no ens trobem de nou, i de fet, amb el sistema de bloqueig per la majoria dins la comissió.

– Ja que ni l’organització (entesa en sentit ampli) ni la militància podran participar en el procés d’elaboració/reforma dels Estatuts, espero que almenys hi puguin participar finalment en un procés d’esmenes. Espero que no es torni a donar la situació lamentable en què una reforma estatutària arriba directament a votació sense possibilitat d’esmena, com ens ha passat en aquest 25è congrés. La modificació estatutària aprovada el dia 14, no constava a l’ordre del dia i, sota la substància de “document congressual”, tampoc va poder ser esmenada en el procés previ al Congrés. De fet, així es va fer la consulta a organització (Seu Nacional) i així se’ns va contestar: no es podien presentar esmenes.

– Ves que no ens trobem que, en un exercici màxim de democràcia participativa, la direcció cuini una reforma estatutària en els fogons calabresos i ens la trobem per a ser aprovada en un generós “referèndum” en el qual puguem participar tota la militància, a l’estil binari: o SI o NO, “lo-toma-o-lo-deja”. Això sí que serà democràtic. I participatiu!

I, finalment, la reflexió de fons:

– Si hi ha un partit que acumula un capital polític democràtic inqüestionable, aquest és Esquerra Republicana de Catalunya. La jornada electoral del passat dia 7 així ho demostra. La capacitat de fer una campanya electoral interna, de confrontar persones i projectes (fins a 4!), sense que res s’estripés, així ho demostra. I aquest capital, què és de tots, no el podem perdre, ni de bon tros.

Si hi ha alguna cosa a canviar no és el principi republicà d’un home/una dona, un vot. Si hi ha alguna cosa a canviar és la mala gestió de la complexitat i de la pluralitat de la qual han fet gal·la els nostres dirigents, especialment els que han tingut la màxima responsabilitat en la part final d’aquest procés. El problema no és l’assemblearisme dels nostres congressos. El problema són les males pràctiques especulatives, les maniobres de darrera hora, els cops d’efecte i les sorpreses in situ. El problema no és la irresponsabilitat de la militància (més coneguts com a frikis, en certs cercles). El problema ha estat la incapacitat dels líders. Especialment d’alguns.

– No ens equivoquem una vegada més. El sistema polític necessita una regeneració. La malaltia és l’esclerosi de les maquinàries partidistes, que ja no actuen com a instruments de conformació de la voluntat política sinó com a instruments de perpetuació del poder i en el poder. La desafecció política, l’abstencionisme creixent, la manca de lideratges polítics forts són els símptomes, la febre del sistema. La solució, serà complexa i serà complicada. Segur. Però anirà en la línia de la recuperació dels principis republicans, no només a nivell estètic, de “boquilla”! Més participació, més implicació de la ciutadania, construcció de projectes compartits, al servei del país, amb lideratges polítics forts (ètics, estratègics i organitzatius).

Josep Huguet s’equivoca. L’assemblearisme no és el problema, és la solució. I si no t’agrada, canvia-li el nom. Més que assemblearisme, es tracta, simplement, de democràcia. Pura, dura i radical. I en això no farem ni una sola concessió.

 1. Ai, Macian… ! Com a físic hauries de ser més objectiu i recollir les crítiques a l’assamblearisme que també han sortit en el teu propi “bàndol”.

  Per exemple, el mateix Carod deia la setmana passada en el seu bloc:

  “alguns mecanismes de participació congressual mostren símptomes de desgast i necessiten una revisió”

  S’ha citar totes les fonts, d’altra manera l’únic que aconseguiràs es fer de teu bloc un pamflet sectari sense cap mena d’interès.

 2. i com diria aquell “del monton”.

  Si ho aconsegueixen, a les hores haurem deixar-lis l’Esquerra a ells i nosaltres ens quedàrem amb l’Esquerra Republicana de Catalunya.

  Salut i Independència.
  Manel

 3. Que guanyi Espanya!

  No us equivoqueu, no m’he tornat pas un espanyoista. Però, sincerament, crec que el millor que ens pot passar és que Espanya guanyi l’eurocopa.  M’explico:

  El nacionalisme espanyol té uns fonaments molt febles, per això ha de batallar pels símbols, sacrificant sovint les qüestions importants. Els espanyolistes han de tancar a la garjola un noi que fa sis anys va estripar una bandera espanyola, però no els hi sap greu que Navarra tingui concert econòmic.

  És un error força habitual, això de confondre els símbols i els èxits puntuals amb la realitat i les coses importants. Molts catalans del Principat tingueren una gran satisfacció nacional quan el Barça guanyà la darrera Champions, i just per això, per cofois i panxacontents, a Madrid li passaren el ribot al nostre Estatut.

  Potser ara ens caldria que la cosa anès a l’inversa: que Espanya guanyi l’Eurocopa i que els catalans obtinguem un finançament que ens permeti afrontar la crisi imminent. Així mentre els espanyols agafen una bona borratxera rojigualda, nosaltres recuperem els calerons que ens furten cada any fiscal.

  Catalanistes de totes les tendències, crideu amb mi: A por ellos, oeee, Campeones, oeee,  Podemos, oeee, oeee, oeee.

    

 4. Viure per veure que en Macian, si, si aquell que volia dividir el Casal de l’Eixample de BCN en dos per poder col·locar al seu consegliere Ricard Martínez a les llistes municipals !!!, parlant de democràcia, al·lucina !!!
  En Macian al Congrés de Lleida no es va distinguir precisament com a defensor de la esmena dita assemblearia i ara s’apunta a carro guanyador, i vols xuclar roda d’en Marc Marsal. Ja sap el teu company de feina i empleat d’en Carod que parles d’ell al treu bloc, estic segur que estarà molt content que utiilitzis el seu nom en benefici propi quan tu a Lleida vas tenir una actitud diferent a la seva.
  Si algú confon tocino amb velocitat ets tú, el reality xou que heu montat a BCN, Congrés assembleari li diueu vosaltres, de democràctic no te res, element imprescindible de la democràcia és el vot igual, lliure, directe i SECRET, i tot el quie no sigu així no és democràcia, després parlarem si es fa mitjançant representants o no.
  El vostres Congressos semblen les reunions del Comité Central del Partit Comunista de la Unió Soviètica del anys 40.
  Parla, parla amb el teu company Marca Marsal de l’assemblerisme, estic segur que et portaràs una sorpresa.

 5. We sales replica handbags for the best
  prices We specializing Cheap handbags,Designer Handbags Discount handbags,Mens and Womens replica bags Looking for Cheap and Gucci Handbags Replica
  chanel handbag
  chanel
  handbags
  replica Gucci
  Bags
  replica
  handbags
  Louis
  Vuitton handbags
  Discount replica
  handbags
  Louis
  Vuitton handbags
  Discount designer
  handbags
  Replica
  louis vuitton handbags
  and many more designers.Money Back Guarantee. Free
  Shipping.Offering Cheap knock off
  handbags
  replica handbags replica bags fake handbags Louis
  Vuitton handbags
  fake Louis
  Vuitton handbags
  Gucci handbags
  replica Gucci
  handbags
  fake Gucci
  handbags
  Prada handbags
  replica Prada
  handbags
  replica Hermes
  handbags
  replica Hermes
  bags
  replica Chanel
  handbags
  chanel
  handbags
  and other Designer Replica
  handbag
  s Discount handbags on sale
  handbags replica designer
  handbags
  replica louis
  vuitton handbags
  handbags for sale star handbags AAA Replica Handbags China Supplier, to
  buy replica watches best
  watches
  buy cheap watches cheap watches cheap replica watches replica watches replica watches
  free shipping and accept paypal.You can buy the cheapest louis vuitton
  handbags
  .chanel
  Handbags
  chloe
  handbag
  balenciaga
  Handbags
  Burberry handbags
  Prada Handbags Miu Miu handbags
  Dior handbags Gucci Handbags Hermes handbags
  louis
  vuitton handbags
  .chanel Handbags
  chloe handbags
  balenciaga
  Handbags
  Burberry
  handbags
  Prada
  Handbags
  Miu
  Miu handbags
  Dior handbags Gucci Handbags Hermes handbag
  Online China replica Goods offer cheapest designer louis
  vuitton handbags
  .chanel Handbags
  chloe
  handbags
  balenciaga
  Handbags
  Burberry
  handbags
  Prada Handbags
  Miu Miu
  handbags
  Dior handbags
  Gucci
  Handbags
  .Online China replica Goods offer cheapest designer Hermes
  handbag
  replica
  rolex
  rolex
  replica
  replica
  rolex
  louis vuitton
  handbags
  .chanel
  Handbags
  balenciaga
  Handbags
  Burberry
  handbags
  Prada Handbags
  Miu Miu handbags replica
  rolex
  rolex
  replica
  replica
  watches
  .Finest Workmanship,Quality Guaranteed. All of them have already
  attracted large number of eyes.We choose top materials like the orginal ones in
  order to pursuit perfect quality to satisfy our customers.Meanwhile,we cooperate
  with strong express company to ensure safe and fast delivery.You never need to
  worry about delivery problems.Do you still hesitate to make an order?All of them
  are coming with outstanding quality,reasonable prices.If you have any questions
  please feel free to contact us.We are looking forward your order!Wish you enjoy
  your shopping!

 6. If you are interested in sports ,Air Jordan retro shoes If you need to do violent activities,Jordan Shoes If you want to outlast the competitor will win the game. Cheap Air Jordan Shoes In professional games, every little thing counts,Cheap Air Jordans and that includes shoes. This pair of shoes was designed Air Jordans for specific purposes, as well as specific actions. Supra Skytop Shoes If you have a Nike shoe which uses the most advanced technology to help design Air Jordan Fusion 7, you will immediately know your shoe which can make your legs and foot feel more comfortable walking than any other shoes.Recently, Air Jordan Shoes the famous Michael Jordan statue in front of Chicago’s United Center had been dressed in hockey attire to celebrate Air Yeezy For Sale the Chicago Blackhawk’s run in the Stanley Cup Finals. As many of you know, Air Yeezy Shoes the famous statue depicts MJ wearing the Air Jordan 9. However, a skate blade was attached to the soles. Supra Shoes The problem? A Reebok skate was attached. Supra Footwear Within 48 hours, a Nike sticker was placed over the Reebok logo. The Nike Air Jordan was so popular in fact that 26 Lines of Jordans were made from 1984 to present. the latest version made currently was the Air Jordans 2010 line and it came out early in 2010.This final product turns out to be marvel, as it has some amazing aesthetic Air Jordan 23 Shoes and technical/performance features. Air Jordan 4 Shoes The most striking is the window on both the inside and outside of the sneaker,Nike Air Yeezy Shoes which is a large circle with a plastic-type of Supra TK Society material with small perforations that allow you to see inside the Air Jordan 1 Shoes.

  Asics Shoes Cheap Asics Shoes Asics Whizzer Lo Onitsuka Mid Runner Onitsuka Tokidoki Mex lo Asics Gel Kinsei 2 Asics Gel Lyte III Asics Gel-Stratus 2.1 Asics Running Shoes

  Onitsuka Tiger Mexico 66 Onitsuka Tiger Mini Cooper Onitsuka Tiger Olympos Puma Shoes Puma Sneakers Cheap Puma Shoes Puma Speed Cat Puma SF Drift Cat Puma 2010 Sport Shoes

  Puma Repli Cat Puma Future Cat Low Puma Speed Cat Big Puma Speed Cat Suede Puma ENGINE Cat Low Puma Basket Brights PUMA SPEED CAT BIG Puma SF Trionfo Low Puma TRIONFO LO L II

  Puma Trionfo Low BAYLEE PUMA Lazy insect Puma FUTURE CAT LO ENGINE PUMA BAYLEE FUTURE CAT II Nike Air Max 2010 Cheap Nike Air Max Nike

  Air Max On Sale Nike Air Max 87 Nike Air Max 180 Nike Air Max 2003 Nike Air Max 2009 Nike Air Max 360 Nike Air Max 89 Nike Air Max 97 Nike Air Max 95

  Air Max Shoes Nike Air Max Ltd Nike Air Max TN Nike Air Max Skyline nike sb dunk nike dunks nike dunk sb shoes nike dunk shoes Air Force 1

  Cheap Nike Air Force 1 Nike Air Force 1 Shoes Nike Shox Shoes Nike Shox NZ Nike Shox OZ Nike Shox R3 Nike Shox R4 Nike Shox R4 Torch Nike Shox TL1 Nike Shox Turb

  Air Jordan 3 Shoes Air Jordan 1 Shoes Air Jordan 4 Shoes Air Jordan 5 Shoes Air Jordan 6 Shoes Air Jordan 8 Shoes Air Jordan 9 Shoes Air Jordan 10 Shoes Air Jordan 11 Shoes

  Air Jordan 12 Shoes Air Jordan 13 Shoes Air Jordan 14 Shoes Air Jordan 17 Shoes Air Jordan 18 Shoes Air Jordan 19 Shoes Air Jordan 23 Shoes Air Jordan 24 New Shoes

 7. This is a pair of Uggs with simple style that contains only two elements,Ugg Mayfaire which are high-heeled and green. The sandals have published in spring and summer fashion show of UGG Boots Sale in 2010. In many beautiful sandals, you may think that this pair of sandals is so common that people can’t pay attention to it. However, the fact is opposite.UGG Boots has attracted many eyes of people successfully.UGG Boots Sale Some people don’t like to wear sandals with high-heeled.Ugg Gypsy Sandal They think it is not comfortable for walking. But this pair of sandals is different. When you wear it, you can feel the pair of sandals is very light and Ugg Sale will make you look higher. Ugg Ultimate Bind In my opinion, many people love it because of the beautiful green color. Green stands for the smell of spring,Ugg Bailey Button and it will make you feel very cool when you wear it in hot summer.Ugg Lo Pro Button Accept for these, I think the most important factor is that, with simple style, you can wear it to fit every piece of clothes. So you can wear it every day.Everyone likes beautiful things, because they can give us a good feeling. This Ugg Classic Mini year, UGG has made a pair of slippers especially for people to wear in spring or in fall. The light green one is my favourite.Ugg Sundance II seems to bring me the smell of spring. In my eyes, Ugg Classic Cardy combines the Ugg Halendi Sandal mature with girl’s youth. The sole is very soft, it is comfortable for you to walk. And the wool can give your foot a warm temperature. Only you wear it, you can experience the wonderful feelings. If Ugg Skimmer you have a light green sleepwear, then you will be perfect. Except for this, I think Ugg Classic Crochet is also a good gift to send friends or relatives, they will like it.On September of 2009, UGG was published the newest product which was amazing all over the world in New York. Ugg Classic Argyle Knitt brought the women shoes, Ugg Persephone Sandal and children shoes of 2010. There are many special designs in this conference.Ugg Bailey Button From the classical design to the fashion design, you can choose what .Ugg Classic Cardy you like better. So, you needn’t worry about that you don’t have a special Ugg Nightfall to wear in the spring and summer of 2010. Ugg Classic Short My feet are happy and comfortable,I feel warm all over, which helps me keep up the thermostat. These could be used as street Ugg Matala Sandal, but to save these ministries in the use of the house. I like the below for this purpose, higher boots would probably be too hot in the house.?is a lovely version in miniature of the timeless classic boot. With a reinforced heel, raw seams and signature heel label the high quality and craftsmanship of Ugg footwear is showcased. built for maximum comfort.Ugg Classic Tall Stripe With the shortest height in the Classic Collection, this Ugg Ultra Short shearling boot is perfect for use throughout the year.Ugg Napoule Sandal All with a height less cool Ugg are comfortable,Ugg Coquette a genuine sheepskin double face level with the heel guard.Ugg Classic Tall can be worn both outdoor and indoor. Because it is made of grade A sheepskin and naturally thermostatic and will keep bare feet comfy in temperatures as low as -30°F to as high as 80°F. Designed to be worn barefoot to maximize the benefits of sheepskin.Fleece wicks moisture away and allows air to circulate, keeping feet dry.The Ascot is great in the house as a slipper or equally functional on the street as a shoe. Sheepskin suede Ugg Classic Short in a casual moc style with a stitched toe. Fully lined in soft, warm fleece, with a cushioned comfort insole. Rubber patterned traction outsole with a driving style heel.

 8. In this cold winter,Ugg Classic Tall we will only think about how to enjoy Ugg Ultra Short our food, show the delicious food and wine with our friends, UGG Boots Sale or stay at home every day,Uggs and unwilling to move.Christmas is dating, it is said it will snow in Chirismas day, for your health, i think you will begin the most romantic and the most passionate snow trip this winter.Most of people want UGG Boots to go travel at Christmas holiday, others will go hiking, runing, ski, ice- skating,ride bike and so on.The most important Ugg Ultimate Bind thing to do exercise is that you need a good pair of Ugg Bailey Button.
  I bought a pair of Cheap Ugg Boots, it is so confortable,you will not feel tired and it can train your mucles when wearing it, it is really a miracle, i will buy it as a Christmas gift for my family.The Ugg Sundance II is not entire. Ugg Classic Cardy often have a synthetic sole, although this Ugg Gypsy Sandal is full with three oversized copse buttons, allowing Ugg Skimmer to be styled buttoned up, slouched down, vaguely unbuttoned, or hurt your ugg boots or ugg slippers. Uggs are manufactured using Double Heat Glue sole gluing technology. The ensures of the sole never comes off the gumboot, which is a shared glitch with many options to shelter your Ugg Sale footwear from effects of dirt and substances containing fats and oils.Uggs is more than just sheepskin boots;Ugg Halendi Sandal has casual shoes, slippers as well as handbags and other accessories. Ugg Classic Short are comfortable,Ugg Nightfall stylish, and great to wear in any occasion. Ugg slippers are warm and comforting and great to wear to bed or just sitting on the couch. Ugg Napoule Sandal Ugg also offers a full line of Ugg Matala Sandal high-quality handbags and backpacks to match your Ugg Classic Argyle Knit. Ugg handbags and backpacks are made from high-quality leather and suede just like their boots and feature a comfortable Discount UGG Boots and fashionable cotton web strap for convenience and style.Best Ugg Classic Tall Stripe for miserly are advertent this acumen Uggs Ugg Mayfaire are acceptable share of added ablaze colors. Ugg Classic Mini is an off colorless or pinks, and for your feet.The Ugg Lo Pro Button is regularly an aerial applicable gumboot, typically advancing up aloft the ankle, and you trust to accept bedraggled actual clearly,Ugg Coquette admitting they are a bendable cossack but they are aerial abundant to look up not a hardwearing cossack like Ugg Classic Crochet a cover cossack though, and all sorts of colors and usually abundant elevated.

   

 9. Replica cartier Watches

  http://aventuramaya.com/comunidad/blog/view/id_1201/title_wall-street-modestly-higher-ah/
  http://www.yiqigai.com/plus/view.php?aid=1746


  http://blog.hexun.com/i/notfound.aspx
  http://hospitality-singles.com/blog/view/id_1727/title_Call-for-action-on-medicine-sh/
  http://www.ys65.com/plus/view-6260-1.html


  http://www.blestbj.com/plus/view.php?aid=1373
  http://clients.mholman.com/acc2us/blog/view/id_1996/title_Interlink-US-Net-Ltd-Enters/
  http://www.hhyibiao.cn/bbs/Blog.asp?BlogUserName=gzbeads&menu=ShowBlog&BlogID=2749


  http://new.hzchina.com.cn/forum/Blog.asp?BlogUserName=gzbeads&menu=ShowBlog&BlogID=842
  http://www.bjfatai.com/bbs/Blog.asp?BlogUserName=gzbeads&menu=ShowBlog&BlogID=1568
  http://ripwithlove.com/blog/view/id_3735/title_gfi-group-announces-senior-man/


  http://www.ptafjy.net/plus/view.php?aid=1745
  http://www.flashdown.net/plus/view.php?aid=1686
  http://streetrobot.com/plus/view.php?aid=1913


  http://www.photolive.com.cn/plus/view.php?aid=1809
  http://zhenti.com/plus/view.php?aid=2010
  http://www.upandcomn.com/community/blog/view/id_2834/title_Warning-over-gold-dealers’-poo/


  http://www.beslisser.nl/blog/view/id_1557/title_struggling-seafood-firm/
  http://www.china122.com/plus/view.php?aid=1951
  http://wholesalebags.website.tc/2010/09/02/small-banks-win-as-goes-on-fun/


  http://www.gdntz.org.cn/plus/view.php?aid=2656
  http://www.kanqh.cn/plus/view.php?aid=5133
  http://itaobbs.com/plus/view.php?aid=35967


  http://www.xxmsbt.com/bbs/Blog.asp?BlogUserName=gzbeads&menu=ShowBlog&BlogID=4562
  http://christiansunitednetwork.com/community/blog/view/id_597/title_International-Business-Systems/
  http://www.omtpw.com/plus/view.php?aid=3056


  http://www.hillsboroughhotel.com/plus/view.php?aid=3069
  http://development.phpfoxguru.com/16/blog/view/id_489/title_supermarket-group-pushes-ahead/
  http://wholesalebags.baywords.com/2010/09/02/50p-off-tomorrows-the-scottis/


  http://community.hwsinet.com/index.php?do=/public/blog/view/id_1904/title_tire-manufacturers-in-race-to/
  http://innovation-24.com/sem/blog/view/id_753/title_there-is-something-like-a-dame/
  http://www.specialmet.com/bbs/Blog.asp?BlogUserName=gzbeads&menu=ShowBlog&BlogID=1092


  http://www.hz263.cn/plus/view.php?aid=2139
  http://www.heng-yang.com.cn/plus/view.php?aid=4445
  http://www.nxdns.net/plus/view.php?aid=3165


  http://www.cntoz.com/plus/view.php?aid=1970
  http://www.17shoushen8.com/plus/view.php?aid=2649
  http://www.cncns.org/plus/view.php?aid=827


  http://www.panaspace.com/blog/view/id_3934/title_smith-and-blears-to-be-axed/
  http://www.kaihu168.com.cn/plus/view.php?aid=23021
  http://www.insiderlegalnetwork.com/blog/view/id_1419/title_DROP-IN-CHICKEN-PRICE-NATIONWI/


  http://community.halftimemag.com/index.php/public/blog/view/id_2541/
  http://whosthebigdog.com/index.php?do=/public/blog/view/id_918/title_MEGA-PROJECTS-HELP-TO-STIMULAT/
  http://www.chinaitu.com/plus/view.php?aid=2434


  http://www.ch-dx.com/bbsxp/Blog.asp?BlogUserName=gzbeads&menu=ShowBlog&BlogID=1881
  http://www.jjca.jx.cn/plus/view.php?aid=2092
  http://www.bauwest.com/plus/view.php?aid=4338


  http://www.huameiwood.com/bbs/Blog.asp?BlogUserName=gzbeads&menu=ShowBlog&BlogID=3444
  http://wiamp.net/blog/view/id_2691/title_Tea-25-more-expensive/
  http://meetfido.com/blog/view/id_1876/title_Business-ready-for-telecoms-en/
  replica
  watches automatic omega
  seiko
  diver watch


  chopard mille miglia replica
  Replica
  rado water sealed
  PATEK
  PHILIPPE 6000G swiss replica


  patek philippe crystal shattered replica
  longines
  admiral watch
  porsche
  watches replica


  cartier replica women
  louise
  vuitton belt

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!