Cinto

L'Altra Ràdio

7 de desembre de 2004
Sense categoria
0 comentaris

Programes especials pels 25 anys de L’Altra Ràdio

L’Altra Ràdio, aquest mes de gener, compleix 25 anys d’emissió a Ràdio 4.

Amb més de 1500 edicions, L’Altra Ràdio és l’únic programa de la radiodifusió catalana especialitzat en la cultura audiovisual.

La divulgació de les noves tecnologies audiovisuals, la reflexió del seu impacte a la societat, les trajectòries professionals dels comunicadors i la història dels mitjans de comunicació són alguns dels temes habituals del programa.

Durant aquests 25 anys L’Altra Ràdio ha estat peoner en les transmissions digitals per ràdio, que van començar l’any 1986 amb el Digitext, i en la informació sobre Internet, que ofereix des de 1994. Pel programa han passat més d’un miler de professionals i estudiosos de la ràdio i la televisió de totes les cadenes.

Per celebrar els 25 anys L’Altra Ràdio farà sis programes especials. Destaquen el col.loqui cara al públic "La ràdio és cultura", que s’enregistrarà al Caixafòrum, el dimarts 1 de febrer a les 19 hores; el debat "Com serà la televisió del 2015?" que es farà a la seu del Consell de l’Audiovisual de Catalunya, el dissabte 12 de febrer; i la instal.lació d’una estació especial de radioaficionats als estudis del Passeig de Gràcia, el cap de setmana del 29 i 30 de gener.

La ràdio, la televisió, els multimèdia i internet són els protagonistes setmanals de l’espai que presenta Cinto Niqui. En aquesta temporada L’Altra Ràdio s’emet els dissabtes a les 15 hores i els diumenges a les 24 hores.

Durant aquests 25 anys L’Altra Ràdio ha estat peoner en les transmissions digitals per ràdio, que van començar l’any 1986 amb el Digitext, i en la informació sobre Internet, que ofereix des de 1994. Pel programa han passat més d’un miler de professionals i estudiosos de la ràdio i la televisió de totes les cadenes: Joaquim Maria Puyal, Luís del Olomo, Iñaki Gabilondo, José Maria Garcia, Pepa Fernàndez, Isabel Gemio, Maria Escario, Carles Francino, Xavier Sardà, Tino Romero, Manuel Campo Vidal, Joan Ramon Mainat, Sergi Schaff, Josep Maria Martí, Miquel de Moragas, Emili Prado, Rosa Franquet, Armand Balsebre, etc. El programa també ha portat als seus oïdors, en exclusiva, les comunicacions via ràdio durant un gran premi de Fórmula 1 dels pilots Michael Schumacher, Marc Gené o Fernando Alonso. Pel que fa als mitjans de comunicació local des de 1989 a 1993 l’Associació d’Emissores Municipals de Catalunya (EMUC) va informar de les seves activitats mitjançant L’Altra Ràdio i es van emetre una seixanta d’espais preparats per les emissores municipals de Catalunya explicant la seva història i la seva programació. La informació sobre la ràdio local a Catalunya encara és un dels temes habituals d’aquest magazín de la cultura audiovisual.

Algunes de les institucions que participen regularment a L’Altra Ràdio són:

Consell de l’Audiovisual de Catalunya (CAC),

L’Altra Ràdio ha rebut els següents guardons: Premi Connexió de l’any 2000 (Federació Catalana d’Empresaris Instal.ladors de Telecomunicacions), Premi APEI 1999 (Associació Professional Espanyola d’Informadors de Premsa Ràdio i Televisió) i Premi de la Fundació Rafael Peris a la millor iniciativa cultural de la radiodifusió professional de 1995.

Per celebrar els 25 anys L’Altra Ràdio farà sis programes especials. 

Dissabte 29 de gener de 2005, a les 15h, i Diumenge 30, a les 24 h.

Estació especial de radioaficionats als estudis de RNE

El dissabte a les 15:15 hores començarà a emetre, des dels estudis del Passeig de Gràcia, l’estació especial de radioaficionats ED3 RNE que operarà durant 24 hores. Als programes del dissabte i del diumenge participaran els col.laboradors del programa que són radioaficionats i els creadors del programa Joan Manuel Domínguez, Amadeu Sala, Manel Sorribas i Ramon Lluís.

 

 

Dimarts 1 de febrer de 2005 (data d’emissió dissabte 5 febrer a les 15h)

La ràdio és cultura

El dimarts 1 de febrer, a les 19 hores s’enregistrarà, cara al públic, a la seu del Caixafòrum de Barcelona (av. del Marquès de Comillas, 6-8) el

col.loqui "La ràdio és cultura". Hi participaran: Pepa Fernàndez, directora del magazín "No es un día cualquiera" de RNE; Pilar Sampietro, directora del "Nautilus", de Ràdio 4; Enric Frigola, sotsdirector de Catalunya Ràdio i antic cap de programes de Ràdio 4; Armand Balsebre, catedràtic de la Universitat Autònoma de Barcelona; i Valentí Gómez, president de l’Observatori Europeu de TV Infantil. Modera Cinto Niqui, director de L’Altra Ràdio.

Tots els assistents rebran revistes especialitzades ("CQ Radioamateur" i "Electrónica y Comunicaciones") i un record de Ràdio 4. També es farà el sorteig d’un parell de receptors de ràdio i d’alguns exemplars del llibre i DVD "Ràdio" de Joan Julià.

Les invitacions es poden demanar, als matins, trucant al 93 304 81 86 (Joana Alumà) o bé per correu electrònic a:

El col.loqui "La ràdio és cultura" s’emetrà el dissabte 5 de febrer a les 15 hores.

 

 

 

Diumenge 6 febrer de 2005, a les 24h

Els radioclubs catalans

Tertúlia amb els representants de la Unió de Radioaficionats de Barcelona, la Unió de Radioaficionats de Catalunya, el Radioclub Quixots Internacionals, l’Associació Cultural Amics de la Ràdio i l’Associació de Radioescoltes de Barcelona (ADXB).

 

 

 

 

 

Dissabte 12 de febrer de 2005, a les 15 h

Com serà la televisió del 2015?

A la seu del Consell de l’Audiovisual de Catalunya es farà el col.loqui "Com serà la televisió del 2015?". Tots els participants són professors universitaris especialitzats en els audiovisuals i amb trajectòria professional als mitjans: Joan Tharrats, de la Universitat Ramon Llull; Toni Esteve, de la Universitat Pompeu Fabra; Antoni Roig Telo, de la Universitat Oberta de Catalunya; i Joan Manuel Tresserras, Conseller del CAC i professor de la UAB.

 

 

 

Diumenge 13 de febrer de 2005, a les 24h

Les comunicacions i l’espai

Programa especial, amb Eduard Garcia-Luengo, sobre la ràdio via satèl.lit, les comunicacions de ràdio amb les naus espacials i els satèl.lits dels radioaficionats.

 

 

 

Sèrie de producció pròpia Les emissions internacionals en llengua catalana del segle XX.

Aquesta sèrie de 20 capítols, que s’emetrà dins dels programes dels diumenges, a les 24 hores, des del 13 de febrer al 26 de juny, està escrita per Martí Garcia-Ripoll i Cinto Niqui i tracta dels programes en català fets per Ràdio Moscou, Ràdio Belgrad, la Pirenaica, BBC, Ràdio Praga, Ràdio París, Ràdio Budapest, BRT, Ràdio Exterior d’Espanya, etc.

Vilaweb, Observatori Europeu de la Televisió Infantil, Associació Catalana de Telemàtica Educativa (ACTE), Federació Catalana d’Instal.ladors de Telecomunicacions (FECEMINTE), World Wide Radio, etc.altraradio@hotmail.com.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!