Rodamón

Llibertat, justícia, solidaritat

19 de febrer de 2021
0 comentaris

Plataforma Pensionista de les Illes Balears i Pitiüses amb grups parlamentaris d’ERC a les Corts generals (1)

Amb una trobada telemàtica, representants d’entitats integrades dins la Plataforma Pensionista de les Illes Balears i Pitiüses  han mantengut contacte directe, durant una hora seguida, amb congressistes i senadors del Parlament espanyol, tractant assumptes relacionats amb el manteniment del sistema públic de les pensions, i contra la seva privatització anunciada.

Per part de la Plataforma, hi han comparegut representants de la Plataforma de Mallorca (5), Kellys Baleares (2), Fòrum Ciutadà de Mallorca (1), F.AA.VV. de Palma (1) i Plataforma de Pensionistes de Ciutadella (2). En total, 11 assistents.

Per part dels parlamentaris d’ERC a les Corts generals espanyoles, hi han comparegut Bernat Picornell (senador), Jordi Salvador (diputat), Marta Rosique (diputada) i Josep Arisa (assessor).

És la primera vegada que la Plataforma Pensionista es reuneix telemàticament amb aquest grup parlamentari, que, en assabentar-se de les iniciatives realitzades fins ara, a través de la militància d’ERC a Mallorca, demanà de mantenir-hi una reunió.

Durant més d’una hora seguida, s’hi han fet intervencions diverses, sobretot per part del diputat Jordi Salvador, que, al Congrés dels diputats, duu els assumptes relacionats amb les pensions públiques.

Vet ací els dos enllaços que Jordi Salvador recomana de visionar:

El primer recull la seva aportació del 27 d’octubre de 2020 en el Pacte de Toledo, explicant didàcticament el saqueig de la caixa de la Seguretat Social, d’una banda; exposant, per dos motius, el seu vot d’abstenció a la Comissió que en votà les recomanacions, de l’altra; i fent suport a la «reclamació lògica i raonable de la Coordinadora Estatal per la Defensa de les Pensions Públiques-COESPE per exigir al Parlament que faci una auditoria pública per tal de saber fins a quant puja la despesa impròpia de la lladriola de les pensions, realitzada al llarg del temps», finalment.

El segon recull la seva intervenció del 19 de novembre de 2020 a la tribuna del Congrés dels Diputats, sobre la insostenibilitat de les pensions com la gran mentida.

N’esmenta aportacions dels vots particulars del seu grup parlamentari.

La gran mentida: “El sistema de pensiones es insostenible” (7’42’’)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!