Rodamón

Llibertat, justícia, solidaritat

19 de febrer de 2021
0 comentaris

Plataforma Pensionista de les Illes Balears i Pitiüses amb grups parlamentaris d’ERC a les Corts generals (02)

La introducció de Pep Juárez.

A les 10:10 de divendres, 19 de febrer de 2021, comença la trobada telemàtica de la Plataforma Pensionista de les Illes Balears i Pitiüses amb 4 membres del Parlament espanyol: un senador, Bernat Picornell; una diputada, Marta Rosique, un diputat, Jordi Salvador; i un assessor, Josep Arisa.

A la pantalla, amb el programa zoom, 12 representants d’entitats que integren la Plataforma Pensionista de les Illes, apareixen en disposició d’escoltar i atendre les comunicacions parlamentàries i d’aportar-hi opinions, suggeriments o anàlisis.

Qui durant més temps arriba a parlar i més coses manifesta durant la trobada telemàtica, és el diputat Jordi Salvador.

La reunió comença amb la introducció que en fa en Pep Juárez, portaveu de la Plataforma de Mallorca, agraint la presència de la companya i els companys del grup parlamentari d’Esquerra Republicana a les Corts espanyoles i de representants de les entitats que són presents en aquesta trobada.


Considera que cada vegada és més necessari que les forces polítiques que estan dins les institucions tenguin un diàleg directe amb els moviments socials, i que la gent que es mou dins els moviments socials tenguin una connexió i una interlocució directa amb la gent que està dins les institucions.

A vegades, fa la sensació i sembla que cada vegada més les institucions van per un costat i la ciutadania va per un altre.

El Moviment Pensionista de les Illes Balears va molt més enllà d’una plataforma i d’una illa. Està representat per gent de Menorca, gent d’Eivissa i de Mallorca. I a nivell d’entitats, no només hi ha plataformes pensionistes, sinó que també hi ha sindicats, entitats veïnals, entitats ecologistes.

Tot un conjunt de 16 entitats que van consolidant aquest nucli de sensibilitat damunt la defensa del sistema públic de pensions i, connectats amb el moviment pensionista estatal, cercant la unitat d’acció, al voltant de la sensibilitat de, primer, defensar el sistema públic de pensions i, per això, rebutjar les recomanacions de l’anomenat Pacte de Toledo.

Volen estar alerta que aquest Pacte de Toledo es pugui traduir en unes disposicions legals que suposin una altra reforma de les pensions, que seria la tercera en una dècada, i que afectin directament dues àrees: primer, un empobriment de les pensions públiques i, segon, una privatització de les mateixes.

El discurs del diputat d’Esquerra Republicana de Catalunya, el company Jordi Salvador, pràcticament és calcat, idèntic, coincident amb els nostres supòsits. Llavor una altra cosa és que puguin explicar si, després d’aquest discurs, la seva posició pot ser coherent o no…

En primer lloc, moltes gràcies per estar aquí. En segon lloc, mirar què podem fer a la pràctica per reforçar lo que comunament defensam, que són les pensions públiques del sistema, com un dret bàsic de tota la ciutadania.

I, en funció d’això, quines són les tasques prioritàries damunt les mesures que puguem estar d’acord per tirar endavant, sobretot en aquest moment que penja com una espasa de Dàmocles una perspectiva de canvis legals que segurament no seran per reforçar les pensions sinó tot el contrari.

Cal la defensa d’aquest dret, és a dir, la integritat de les pensions públiques, un sistema capacitat financerament, com des del punt de vista de la voluntat política de defensar, no només els pensionistes d’avui, sinó sobretot i especialment la gent treballadora més jove, és a dir els pensionistes de demà, que veuen com van posant molta dificultat a poder accedir a aquest dret bàsic.

A veure si podem dur a la pràctica aquesta col·laboració, que pareix una excel·lent notícia.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!