2 de febrer de 2010
General
1 comentari

Conferència amb l?Eva Minaya: La por és irracional

El passat dia 22 de gener va venir a l’Escola a la classe de la promoció Europa la psicòloga Eva Minaya,  per fer-nos una xerrada sobre les fòbies i la por.
En un principi, ens va explicar què és una fòbia, una por irracional cap a un objecte o cosa específica. En algunes ocasions es té la sensació que és inevitable tenir por, comportant la disminució de l’autoestima i ansietat.

Durant la conferència ens va parlar dels tipus de fòbies més comunes: l’agorafòbia, la fòbia social i la fòbia específica.

·    L’agorafòbia: és una por generalitzada, a estar en espais públics o sols a casa.
·    La fòbia social: és la por a ser observat en situacions socials, per exemple a parlar i menjar en públic, a ser presentat…
·    La fòbia específica: és la por intensa i persistent cap a un objecte determinat o situació.

Per comprendre millor les fòbies vam participar en un seguit d’exemples on s’exposaven diferents situacions on es desenvolupava alguna por que feia referència al que ens havia explicat anteriorment l’Eva.  

La persona sap que la por que sent és irracional, però no pot fer res per evitar-la, per això s’ha de tractar.

Per curar una fòbia és necessari anar a poc a poc i seguir una teràpia. Es fa una reestructuració cognitiva que consisteix en canviar la manera de pensar envers la situació/objecte fòbic. La por és deguda al pensament; hem d’actuar envers la fòbia.

Després quan el pacient ja pot imaginar-se la situació o l’objecte fòbic es fa una exposició progressiva.

L’exemple que ens va posar va ser el d’una persona amb fòbia a les aranyes (aracnofòbia). Aquests processos són molt llargs i poden arribar a ser tractats durant molts mesos.

Finalment ens va explicar les parts del cervell involucrades en les pors. L’amígdala que gestiona la por i s’activa quan estem en una situació amenaçadora, i el sistema límbic és un conjunt d’estructures neuronals que generen la conducta emocional.

 

                                                           Alumnes de la Promoció Europa, 3r ESO.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!