Genètica sense fronteres: del Puig a Washington DC

El passat dia 21 de gener els alumnes de 3r i 4t d’ESO van poder assistir a la conferència realitzada per l’Aida i el Sergi Castellano (ex-alumne de l’escola) que estan treballant al National Human Genome, i al HHMI (una institució privada sense ànim de lucre de Washington DC), respectivament.

La feina de l’Aida consta en l’estudi de la genètica de poblacions humanes, i el Sergi s’encarrega de la part informàtica. Els hi vam fer una sèrie de preguntes, de les quals ens agradaria destacar:

Alumne: – Quin ha estat l’avenç més important?
Sergi i Aida: – Accelerar 100 vegades més la velocitat amb la que es treballa.

Alumne: – Amb quines espècies treballeu principalment?
Sergi i Aida: – Majoritàriament amb humans però també fem comparacions amb urangutans, ximpanzés i goril·les.

Alumne: – S’ha solucionat genèticament alguna malaltia?
Sergi i Aida:- Molt poques a curt plaç, però es preveuen molts avenços en un futur. Un exemple seria que actualment podem curar la ceguera a nens petits gràcies als estudis genètics.

Alumne: – Treballeu amb cèl·lules mare?
Sergi i Aida:- No perquè actualment es considera un conflicte moral-ètic (i més a Estats Units), i en el nostre contracte laboral hem firmat que no hi treballaríem.

Això només és un recull de les preguntes més rellevants que van sorgir i volem agrair molt la col·laboració del Sergi i l’Aida per ajudar-nos a ampliar els nostres coneixements sobre la genètica. 

                                                     Alumnes de Biologia de la Promoció Joan Taulé

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *