Experimentació al laboratori

Durant aquest trimestre a la classe de biologia, els alumnes de 4t d’ESO, hem estat estudiant els diferents aparells que formen el cos humà. Hem estat estudiant l’aparell circulatori, aparell locomotor, l’aparell digestiu, l’aparell reproductor etc. Com a recompensa pel nostre comportament i pel nostre treball a les hores de classe i per donar per acabat l’estudi d’aquest tema, vam anar al laboratori de primària  a fer la dissecció d’un cor, d’un ulls i d’uns pulmons de bou. Vam disseccionar el cor per cada ventricle amb l’ajuda d’un bisturí i d’un llibre de disseccions que tenia la nostra professora de biologia, la Tània.

Posteriorment vam veure com funcionaven un pulmons, amb una canya vam bufar a través de l’esòfag per tal de veure com s’omplien i es buidaven d’aire. Vam tallar els pulmons per veure els bronquis i els bronquíols i finalment vam tallar un tros de pulmó per posar-lo a l’aigua i sabó per veure com es destenyia. Finalment per acabar la pràctica vam obrir els ulls per poder veure el seu interior. Vam tenir la sorpresa de que va sortir un líquid negre (humor aquós i humor vitri) i així vam donar per acabada la nostra classe de dissecció.

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *