Sor Cop Sec

Cesc Poch Ros

17 de febrer de 2008
7 comentaris

Una branca d’ametller x Kosovo

Avui, mentre al Parlament de Kosovo proclamaven la independència, hem anat a la vinya de la meva àvia a Sant Quintí de Mediona a veure els ametllers florits.
Em diem la vinya tot i que, sembla ser, que després d’una glaçada a l’any 1953 o 54 el meu besavi va arrencar els ceps i va plantar els 200 ametllers i 80 oliveres que hi ha ara. Com és conegut que aquests són dels cultius més productius -ja m’enteneu, vull dir tot el contrari- com a mínim ens delaiten la vista i l’olfacte al més de febrer.
La foto és d’aquest migdia i la barraca de pedra seca és la de la nostra vinya. Tornant a casa a la tarda hem mirat en directe per la CNN (Tant el 3/24 com el Canal 24 horas de TVE feien futbol) la celebració dels kosovars de la seva independència. L’hi explicava a l’Etna, la meva filla gran, i en una associació d’idees que ens ha deixat astorats ha dit: cantem allò del "boti, boti, boti, espanyol el què no boti". De la vinya hem agafat una branca per portar demà a l’escola. Suposo que els ametllers de Kosovo aquest any floriran com mai!
(Demà ja faré la reflexió política sobre si els governants espanyols volen ser el Vaclal Havel, passant a la història com el gran intel·lectual garant de la democràcia, la llibertat i de l’Europa actual coma President de Txèquia davant la independència d’Eslovàquia o un Milosevic -milòsevitx és pronuncia, oi?, un feixista contra la voluntat democràtica?…).


Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

 1. Doncs què vols que et digui, com a independentista no em sembla un
  procés exemplar: durant anys i anys hi ha hagut una política
  d’eliminació de la població sèrbia inicial (que encara era majoritària
  a principis del segle passat), via assassinats massius i deportacions,
  junt a la seva substitució per colons albanesos. Des de l’Imperi Otomà
  fins al Tercer Reich, és la política que ha permès la declaració
  d’avui…

 2. Cesc,
  Havel gran intel·lectual, garant de democracia i la llibertat de l’Europa actual, actuant davant la independència d’Eslovàquia? I ara..! Que no saps que la població eslovaca era contraria a la independència, i que van ser els txec els qui -literalment- els van expulsar de la Federació Txecoslovaca? Les coses s’han de dir com són, i en cap moment es va consultar al poble, ni al txec, ni a l’eslovac, sobre el seu futur. Va ser una decisió purament econòmica per part dels txecs, que creien que es treien del damunt el llast eslovac.
  Au, espero amb candeletes la teva reflexió política de demà…, espero que sigui una mica més brillant… 🙂
  Salutacions des d’Eslovàquia
  Hilari

 3. Jo no perdria massa temps, amb el tema de Kosovo, perque si no fos perque Espanya es tan simplista ens podria anar a la contra… m’explico imaginem l’Alacantí on el Consell Comarcal de majoria castellana proclama la indepdència de la resta de Països Catalans, pel fet de ser majoria social a la regió…. mmmm el tema de Kosovo esta tan descaradament manipulat …
  tenim una cervesseta pendent amic! 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.