Sor Cop Sec

Cesc Poch Ros

29 de maig de 2007
8 comentaris

L’Elisenda cedeix el seu vot al Tarik que no podia votar

Estic convençut que, tard o d’hora, tothom podrà votar. Em sembla absolutament xocant i aberrant que a aquestes alçades de la pel·lícula haguem de tornar a reivindicar el dret a vot, el sufragi universal. El dret a vot no és un dret més, és el primer dret, com a persones.

L’Elisenda, aquest diumenge d’eleccions municipals va decidir cedir el seu vot al Tarik, que no podia votar, però està ben implicat a la seva ciutat i diu que vol ser català. Jo passava per allà i ho vaig filmar. Observeu bé el sistema: la papereta la tria en secret el Tarik i plegats amb l’Elisenda van a votar, i és l’Elisenda la qui dona, per imperatiu legal, finalment el vot.

Aquesta, cedir el vot, seria una bona iniciativa per a tots aquells que no han anat a votar pel motiu que sigui, hi ha molta gent que ho faria de gust però la legalitat els ho impedeix.

No hi ha ciutadans de primera ni de segona, tots som persones, i tots tenim, hem de tenir, els mateixos drets.

(Per cert: Fora feixistes i racistes de Vic i de tot arreu).


Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

  1. La imaginació, les iniciatives innovadores, la revolta contra "esto es lo que hay",  són imprescindibles per retornar  la il·lusió en el fet polític, sobretot per part del jovent. Felicitats!

  2. Cesc, m’estranya que encara no hagis fet cap comentari del fracàs electoral d’ERC (perdó! Esquerra! ja no posem la R ni la C) a Terrassa. S’ha perdut un regidor (de 3 a 2) quan es creia i s’exposava clarament que buscaveu el 4rt! De més de 8000 vots a més de 4000!! Això és un desastre! Sentint els vostres discursos (el teu especialment que vas penjar al bloc!) es pot comprendre. Qui vol un govern socialista, ja vota el PSOE. La gent d’Esquerra vol una opció independentista i un discurs fresc com fa uns anys. Ara us dediqueu a gestionar i fer de marca blanca del PSOE. Les opcions que defenses dins d’Esquerra sembla que estan fent recular el projecte. No fareu cap reflexió a Terrassa? Penseu tornar a fer de crossa socialista?

  3. Hola

    és una molt bona idea. Des de la Cup de Vic, ja la vàrem posar en pràctica fa un parell d’anys en unes eleccions autonòmiques (o espanyoles, ara no ho recordo) i, durant la campanya d’aquestes municipals, vam proposar que tots els que no pensaven anar a votar cedissin el seu vot. Per lògica i ètica, nosaltres no ho podiem organitzar, i cap entitat de les que ho haurien pogut fer va fer-ho.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.