Sor Cop Sec

Cesc Poch Ros

25 de març de 2008
0 comentaris

Homenatge al Noi del Sucre (Vídeo)

Des d’abans d’aquestes vacances d’inici de primavera, devia el vídeo i les imatges de l’Homenatge a Salvador Seguí, dirigent sindicalista conegut com el Noi del Sucre. L’acte el vàrem organitzar amb Sindicalistes per la Sobirania (SxS) el passat 10 de març, tot coincidint en la data i el lloc del seu assassinat.

El vídeo és un xic especial, potser, hi està fet amb la darrera part d’un vídeo més llarg que va gravar i editar en Josep Maria Sans. Cal destacar la molt bona aportació de l’historiador Oriol Junqueres.

L’acte va ser un èxit. més de 100 persones, diversos mitjans de comunicació. Va fer la presentació com a Sindiclaistes x la sobirania el company Moises Rial de Puig-reig.

L’acte d’Homenatge a portat diverses reaccions. Sols per això ja ha valgut la pena. Alguns han volgut acusar-nos de voler apropiar-nos la figura de Salvador Seguí, des del sobiranisme. Una de les claus del la gran capacitat de lideratge del Noi del Sucre era el gran consens que generava. Ja Joan Montseny (Frederico Urales) es preguntava a la Revista Blanca l’any 1929 “De qui era el Noi del Sucre?” El debat segueix viu.


Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.