Sor Cop Sec

Cesc Poch Ros

28 de febrer de 2007
4 comentaris

Hèctor López Bofill: del referèndum d’autodeterminació i el paper de la societat civil

Amb els companys de "SocialCAT" estem preparant un dossier amb el títol "L’estratègia independentista avui". És amb aquest motiu que hem fet una entrevista en vídeo a l’Hèctor López Bofill, professor de Dret Constitucional de la Universitat Pompeu Fabra, i escriptor de la colla dels Imparables (veieu la seva obra escrita aquí).

Us haig de dir que l’entrevista sintètica i directa m’ha convençut força i m’ha fet retrobar la il·lusió en el projecte independentista. És altament recomanable. Segur que se’n poden discutir i matissar molts aspectes, però és intel·ligent i clara.

M’ha agradat la frase "En l’estratègia independentista trobem per una banda els aspectes del procediment formal i per l’altre hi ha els factors previs d’acumulació de poder que són necessaris per el gest independentista. Des de la perspectiva formal trobem diverses vies i totes passen per l’expressió democràtica de la voluntat popular, això és un referèndum de sobirania".

El dossier de Socialcat, recull diverses aportacions des de la transversalitat i penso que pot aportar bons aires al debat i projecte independentista. Suposo que s’enviarà aquesta mateixa setmana.


Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

  1. Aquest el Bofill es pensa que això de la independència és com un conte de fades. És molt més complexa. La societat no és plana i es divideix entre el bosni els dolents. Potser és més complicat, nanus

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.