Sor Cop Sec

Cesc Poch Ros

1 de febrer de 2008
0 comentaris

En Camil i el sindicalisme nacional

Ahir, en el Comitè Nacional de la UGT de Catalunya varem votar la incorporació del Camil Ros, (bloc) al Secretariat Nacional de la UGT de Catalunya. Substitueix a en Josep Montoya, Perry. Amb tots dos hi tinc una forta i llarga amistat de més de 15 anys en que hem compartit militància política i sindical.

Del Montoya cal dir que és un dels sindicalistes més savis del país. És un pou de ciència i saviesa en les relacions laborals a Catalunya! que ara tindrà un altre espai per desenvolupar-l’ho amb escreix i sense la pressió política de la direcció del sindicat. I del Camil, ves, cal felicitar-lo. Som companys de viatge des de l’any 1989, quan érem ben jovenets. Assegura que quan va entrar a la direcció política de Maulets, a l’acte deia que em substituïa a mi, fet del qual jo no n’era conscient. Després vàrem compartir la direcció de les JERC, els anys d’enfrontament amb en Colom i la Rahola a ERC i la construcció de l’esquerra nacional, la fundació de l’AVALOT i l’etapa de dirigents comarcals de la UGT, ell a Girona, jo a Osona.

Com als bons companys i amics els hi coneixes les virtuts, moltes, i els defectes, algun. Però del Camil en destacaré un caràcter important: el seu compromís social i nacional. El sentit de la realitat per construir un bloc social emancipador encapçalat pels treballadors i treballadores de Catalunya. La construcció d’un espai ampli nacional i d’esquerres des del sindicalisme. El compromís amb els treballadors i la justícia social com a part del compromís nacional. En Camil a més és un gran dirigent sindical, amb fusta de lideratge. No hi ha dubte que és una excel·lent notícia. El la UGT de Catalunya i el sindicalisme nacional avancen, que ningú en dubti.


Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.