Sor Cop Sec

Cesc Poch Ros

26 de desembre de 2006
2 comentaris

Dinar de Nadal amb escudella amb galets farcits i ànec rostit omplert amb paté de foie amb bolets i mirtils

Un petit homenatge, amb un video que fa venir salivera, al Dinar de Nadal.

Àpat de tots els àpats, on d’una gran cuina casolana n’ha sortit excelència gastronòmica. Homenatge i reverències a l’escudella per sobre de tot i a les cassoles de les àvies. Quanta, quanta saviesa. El menú va ser:

Primer. Escudella amb galets farcits de pilota de pinyons, bolets i tòfona

Segon. Ànec farcit amb paté de foie acompanyat amb poma i una salsa de bolets i mirtils i d’una altra d’agredolça.

Els mirtils l’hi donen un extarordinari color lilós.

Postres: pinya, dos tipus de palosantos, pintxos de formatge amb codonyat torrons, i rosques de la Maria

Vins i caves del Penedès, orujo de casa i grappa.

El video de caràcter eminentment gastronòmic, plats vius plens de colors i cel·lebració:

La cuinera, extraordinària, és la meva mare, la Cèlia Ros, que a més de mestre dels fogons, és regidora d’Esquerra Republicana a l’Ajuntament de Terrassa.

Bon Nadal, i bon matí de Sant Esteve, avui que els galls ja no cantaran!


Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

Respon a Titu Cancel·la les respostes

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.