Gàlim

Aproximadament, el bloc de Pep Albinyana

De mostra?

Eixe és l’efecte que fa a voltes, que hi ha (massa) gent que pensa que la placa o senyal de trànsit de la foto està de mostra.

Segurament no pensen això quan aparquen en els llocs reservats que indiquen aquests senyals, però el resultat és el mateix: sempre hi ha qui deixa sense remordiments de consciència el cotxe en alguna plaça per a minusvàlids. Jo crec que és ací on està principalment el problema, encara que caldria parlar de més coses. Per regla general, em sembla que no hi ha encara una consciència estesa de la necessitat de l’existència (i disponibilitat) d’aquests aparcaments reservats, de manera que els usa massa sovint qui no ho hauria de fer, i ho fa sense adonar-se del perjudici que pot causar. Educació? És evident que cal fer entendre que tindre un lloc on deixar el cotxe, per a segons qui, és estrictament una necessitat, perquè l’ús del cotxe en si ja li és una necessitat. Es tracta de compensar mancances per tal de garantir, tant com siga possible, una igualtat de condicions en la vida social i pública.
Sempre queden, però, aquells que actuen únicament moguts per la comoditat pròpia i la falta completa d’allò que anomenem civisme. Aquesta gent sol saltar-se aquestes plaques i moltes altres, cosa que tractant-se de trànsit rodat fins i tot pot posar en perill la vida de persones. Hi ha casos que no entenen més que l’escarment de la multa… però és que fins i tot, a voltes, crec que l’autoritat també es pensa que el senyal està de mostra.



Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Aquesta entrada s'ha publicat dins de Sense categoria per albinyana | Deixa un comentari. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent