Sor Cop Sec

Cesc Poch Ros

5 de setembre de 2014
1 comentari

La legalitat de la consulta és el debat?

Si no ho entenc malament, i per situar-me, el debat seria “o trenquem la legalitat espanyola ara per realitzar una consulta que sembla ser que ens prohibiran o la trenquem després d’unes eleccions plebiscitàries per proclamar la independència unilateralment, si en aquestes guanyen els partits sobiranistes”, oi? si és així el debat no és la “legalitat” perquè sempre s’acaba trencant. La discussió hauria de ser quan, com i per què trenquem aquesta “legalitat”.
El debat, també segons el Ramoneda ahir a l’Ara, és “què legitima i dona més força al procés, en legitimitat internacional i suport democràtic, trencar-la ara o trencar-la després?”. No tinc la resposta certa, però penso que la consulta s’ha de fer. El 9 de novembre el govern ha de posar les urnes tant sí com no. Eleccions, el caràcter de plebiscitàries no la dona cap llei sinó la interpretació dels resultats, n’hi haurà de sobres.
El qui diu que l’unionisme boicotejarà, que si la consulta no és pactada hi haurà poca participació… Desenganyeu-vos, mai hi haurà una consulta pactada. La consulta és l’emergència d’una nova legalitat i legitimitat democràtica. La feina ha de ser per fer-la bé i que hi hagi una participació suficient. Al final el que legitima el procés no és cap tribunal ni cap govern internacional, sinó la plasmació d’una majoria social, àmplia i suficient. Jo no vull guanyar 51 a 49. La independència requereix una majoria molt més àmplia. I estic segur que hi serà.


Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

  1. Fem una passa endavant cap a la independència:

    Demanem d’unir forces dels catalans independentistes per aconseguir disposar, el més aviat possible d’un Banc de Reconstrucció i Reindustrialització que treballi per aixecar l’economia de la nova Catalunya Independent.

    Un grup de professionals de l’empresa, professors, periodistes, etc estem treballant al voltant del projecte http://www.CaixaCatalana.cat per aconseguir que la Generalitat derivada de les eleccions del 27 de Setembre del 2015 concedeixi immediatament una llicència bancària a una nova Caixa de Pensions, que es posi a treballar immediatament pel bé de les classes desafavorides de Catalunya.

    Tenim una gran massa d’estalvi a mans de catalans compromesos amb la independència. Aquest estalvi passaria immediatament a entrar a la futura Caixa Catalana per posar-se a treballar, de veritat, pel país i les seves classes més necessitades.

    Les necessitats de financiació que pateixen els autònoms, petits empresaris, agricultors, ramaders, comerciants i emprenedors en general trigaràn anys en equilibrar-se. És imprescindible que els catalans, amb les nostres mateixes forçes i estalvi canalitzem energies per solucionar-ho.

    En aquest moment demanem d’adherir-se a la campanya pro Caixa Catalana Cooperativa de Crèdit per presionar al seu moment a la Generalitat i a Brusel·les per poder començar a donar petits crèdits durant l’any 2016.

    Si no ho fem els catalans mateixos, de baix cap a dalt, no ens ho farà ningú.

    Caixa Catalana Cooperativa de Crèdit
    projecte@caixacatalana.cat
    Telfs: 902 362 066 / 651 686 500

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.