Sor Cop Sec

Cesc Poch Ros

22 d'octubre de 2009
1 comentari

Nova edició de la Revista Mà al Camp de Tarragona

Idees clares i cor calent (Nova edició de la Revista Mà al Camp de Tarragona)

Aquest mes surt la nova edició de la Revista Mà del Camp de Tarragona. La Revista Mà, de la que teniu a les mans el número 18 de l’edició d’Osona, va néixer el gener del 2008. De fet vam repartir el primer número un dissabte de mercat abans del Nadal del 2007. L’èxit ha superat les expectatives inicials. El Premi Paco Candel del 2008 de la Fundació Carulla i el de Civisme als Mitjans Comunicació de la Generalitat del mateix any, i el Premi Laus de disseny del 2009 en són, crec, sols el màxim exponent.
Des del primer moment l’embranzida i èxit de la Revista Mà requeia en la força, encert i necessitat del seu projecte, comunicatiu i de convivència. Tenir clar, ideològicament, què volíem.  El model lingüístic innovador, en català i amb resums a cinc idiomes, i una revista pensada i feta per a tothom, però sobretot per a, i des de, les persones nouvingudes.
Sempre hem dit que hi haurà un dia que la Revista Mà no serà necessària. Caldrà estar atents que no ens agafi despistats i egòlatres. Malauradament però, avui, el repte de la convivència i el projecte comú a la nostra societat està plenament obert.  
És per això que a l’hora de créixer, a més de celebrar-ho, cal fer-ho amb idees clares: les de sempre, cal superar el model “multiculticultural” de la societat mosaic, no caure en el paternalisme eurocentrista d’afirmar sols les diferències des de l’exotisme, tenir clar que  la diferència per si sola pot ser jerarquitzadora, que la categoria d’”immigrant” no és permanent i pot ser, és!, estigmatitzadora i sobretot que la catalanitat popular i social és un model propi d’acollida i cohesió social i comunitària, en una obertura permanent de la identitat catalana.
A més, la Revista Mà, ha de fer una reafirmació del caràcter local i comarcal de les seves edicions. Ben arrelades en el seu entorn econòmic i social.
El projecte avança. La convivència també. Amb les idees clares, i això sí, el cor calent. 
(Editorial núm 18, edició Osona de la Revista Mà. La portada correspon al 1er número del Camp de Tarragona, de les 20 pàgines de la revista 8 són de l’edició comarcal corresponent i 12 de compartides)


Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.