4 d'abril de 2017
0 comentaris

Passejada per la llengua – 10 anys del CEA – 23 d’abril

Lo Centre Excursionista de l’Alguer celebra els 10 anys amb la Passejada per la llengua.

En ocasió dels 10 anys dels Centre Excursionista de l’Alguer, l’associació cultural i excursionista organitza la Passejada per la llengua, un apuntament anual dedicat a la tutela del territori i la sua característica toponomàstica. La data coincideix amb l’enregistració del CEA: diumenge 23 d’abril. 

Encontre hores 8:30 Plaça de la Pau, l’Alguer – màquines pròpies.

Excursió a anell; Tipus E; km 10; Temps de camí de 5 hores. Pranzo al sac.

L’itinerari, que no presenta dificultats específiques, ni muntades pesants, és per la quasi totalitat a damunt d’un camí de carros, que se troba a la vora d’una vegetació a màquia mediterrània i de pins plantats, que comença a sota de Mont Palmavera, dels Daus i Mont Murone. La partença i l’arrib són a prop de l’aqüeducte, en front de la cantonera de Pere Pons, a la fí de la pista de bicicletes, a l’estradó estatal 127 bis que uneix Fertília a Port Comte. Durant l’excursió se pogueran admirar panorames assai bells de tota la costera i del territori intern de l’Alguer, sobretot quan s’arriba al pitzus de Mont Murone, 302 m. Endemés en camí trobarem fortins i trixees militars de la segona guerra mundial.

La manifestació fa part del calendari de les activitats de Sant Jordi i té el patrocini de la Fundació l’Alguer.

Lo trekking és gratuït, obert a tots, però és obligatòria l’asseguració per un dia, al cost de 2€. Per activar-la enviau nom, cognom, data i lloc de naixita entre dimecres 19 d’abril a cealguer@gmail.com.

Per les informacions tècniques, mirau el regulament http://blocs.mesvilaweb.cat/cealguer/?p=265094 (DESCARREGA).


Il Centre Excursionista de l’Alguer festeggia i 10 anni con la Passejada per la llengua.

In occasione dei 10 anni del Centre Excursionista de l’Alguer, l’associazione culturale ed escursionista organizza la Passejada per la llengua, un appuntamento annuale dedicato alla tutela del territorio e la sua caratteristica toponomastica. La data coincide con la registrazione del CEA: domenica 23 aprile.

Incontro ore 8:30 Piazzale della Pace, Alghero – macchine proprie

Escursione ad anello; Tipo E; km 10; Tempo di percorrenza di 5 ore. Pranzo al sacco.

Il percorso, che non presenta difficolta specifiche, né pendenze rilevanti, è per la quasi totalità su una carrareccia che costeggia una vegetazione a macchia mediterranea e rimboschimento a pini, si snoda alle falde di Monte Palmavera, Monte dels Daus e Monte Murone. La partenza e l’arrivo sono nei pressi dell’acquedotto, fronte cantoniera di Pere Pons, alla fine della pista ciclabile, lungo la statale 127 bis che unisce Fertilia a Porto Conte. Durante l’escursione si potranno ammirare bellissimi panorami di tutta la costa e del territorio interno di Alghero, soprattutto quando si arriva in cima a Monte Murone, 302 m. Inoltre lungo il cammino troveremo fortini e trincee militari risalenti alla seconda guerra mondiale.

La manifestazione fa parte del calendario delle attività di Sant Jordi ed ha il patrocinio della Fondazione Alghero.

Il trekking è gratuito, aperto a tutti, ma è obbligatoria l’assicurazione giornaliera, al costo di 2€. Per attivarla inviare nome, cognome, data e luogo di nascita entro mercoledì 19 aprile a cealguer@gmail.com.

Per le informazioni tecniche, leggere il regolamento http://blocs.mesvilaweb.cat/cealguer/?p=265094 (DESCARREGA).

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!