29 de novembre de 2018
0 comentaris

Dia Internacional de la Muntanya – Badde Úrbara (Territori de Santu Lussurgiu)

Lo Dia Internacional de la Muntanya té les sues reguines nel 1992 amb l’aprovació del capítol 13 de l’Agenda 21 “Gestió d’ecosistemes fràgils: desenvolupament sostenible de les muntanyes” a la Conferència de les Nacions Unides sobre el Medi Ambient i Desenvolupament.

La creixent atenció a la importància de les muntanyes ha portat l’Assemblea General de les Nacions Unides a declarar el 2002 “Any Internacional de les Muntanyes”. En aquesta ocasió, l’Assemblea General de l’ONU ha designat l’11 de desembre de cada any, a partir del 2003, com a “Dia Internacional de la Muntanya” (abreujat “IMD”). La FAO és l’agència que coordina i organitza les celebracions i té la responsabilitat de dirigir-la a livell global.

L’Obra Cultural de l’Alguer ja del 2014 organitza cada any un dia d’activitats finalitzades a la sensibilització sobre aqueixa important temàtica. L’apuntament per l’edició del 2018 és fixat diumenge 9 de desembre i preveu la col·laboració del Centre Excursionista de l’Alguer.

Enguany se farà una excursió nel Montiferru, a Badde Úrbara, nel territori de Santu Lussurgiu.

– – –

Confirma obligatòria PER SOCIS I SIMPATITZANTS entre dimecres 5 de desembre (Conferma obbligatoria PER SOCI  E SIMPATIZZANTI entro mercoledì 5 dicembre) a cealguer@gmail.com. Especificau si participau a l’excursió* i al pranzo** – Specificare se partecipate all’escurione ed al pranzo.

Regulament de participació: https://blocs.mesvilaweb.cat/cealguer/?p=265094 (anau su DESCARREGA)

Partença de la plaça davant del Liceu Científic / Partenza dal piazzale davanti al Liceo Scientifico: hora 7:30
Itinerari en màquina / Itinerario in macchina: https://www.google.com/maps/dir/40.562542,8.3172263/40.1578873,8.6288775/@40.2386054,8.4815051,29312m/data=!3m1!1e3!4m2!4m1!3e0

Encontre amb qui arriba de fores – Incontro con chi arriva da fuori: Cafè del Porto” a Bosa Marina

Benzina per macchina: € 22

*Cost de l’excursió: € 10 per persona, a cura de la Coop. Passiflora.

**Possibilitat de participar al pranzo al “Bar-Griglieria” – San Leonardo (Santu Lussurgiu). Preu per persona:  20

Descripció – Descrizione

Lo Montiferru és lo complex volcànic més important i més vast de Sardenya i se troba en un territori ric d’ambients i ecosistemes que varien de la muntanya fins a la marina.

Lo territori és probablement un dels més rics de fonts de tots los paisatges sardos i arriba a la sua màxima altària amb Monte Urtigu (1050 m).

Del punt de vista de la fauna, los animals que dominen lo Montiferru són los muflons, los cérvols (cabirols)i los porcrabos entre tots, mentre que del punt de vista vegetal, el símbol vegetal de la subregió és l’éligue acompanyat de grèvol, arboç i roure.

Il Montiferru rappresenta il complesso vulcanico più vasto e importante della Sardegna e ricade in un territorio ricco di ambienti ed ecosistemi che variano da quello montano a quello marino.

Il territorio è probabilmente uno dei più ricchi di sorgenti di tutti i paesaggi sardi e raggiunge la sua massima elevazione con Monte Urtigu (1050 m).

Dal punto di vista faunistico gli animali che dominano il Montiferru sono i mufloni, i cervi e i cinghiali su tutti mentre dal punto di vista vegetale la pianta simbolo della subregione è il leccio accompagnata da agrifoglio, corbezzolo e roverelle.

Km 10

deslivell – dislivello 940 e i 1050 m. slm

Dificultat / difficoltà E (vedi regolamento Escursioni https://blocs.mesvilaweb.cat/cealguer/?attachment_id=265094)
– – –

RECORDEM: Il certificato medico per attività sportiva non agonistica NON è OBBLIGATORIO, ma è CONSIGLIABILE, per rispetto degli altri soci e per il buon andamento delle escursioni. Per i soci CEA, il medico sportivo dott. Giuseppe Solinas farà il certificato con una tariffa convenzionata di 40 €, che comprende la visita, la spirometria, l’ECG a riposo, l’ECG da sforzo e l’eventuale consulenza cardiologica con dott. Sini. Lo studio è in via Rossini n. 17 A ad Alghero. Per appuntamento: 079977835. Le visite con la tariffa agevolata potranno essere fatte solo dopo aver formalizzato l’iscrizione CEA.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!