Més d’un centenar d’alumnes de batxillerat s’aproximen al món audiovisual gràcies al “Gran Nord”

Uns 150 alumnes de diversos instituts de la ciutat de Lleida han pogut conèixer com es fa una sèrie de televisió. Ho han fet en el marc de la 9a Setmana de la Comunicació de la Universitat de Lleida, que avui ha donat el seu tret de sortida amb una jornada de portes obertes. 


Amb la presència de més d’un centenar d’alumnes de batxillerat de Lleida, el coordinador de la titulació de Comunicació i Periodisme Audiovisual de la UdL, Dr. Joaquim Capdevila, ha explicat el pla d’estudis i els objectius de la titulació, per tal d’orientar i atreure l’alumnat de secundària que l’any que ve es matricularà a la universitat.

Aprofitant l’avinentesa, abans de la inauguració pròpiament dita, divendres 13 a la tarda, de la Setmana de la Comunicació d’enguany a la UdL, ha tingut lloc una xerrada en la que els nois i noies han pogut conèixer de primera mà el procés de realització de la nova sèrie de ficció de Tv3, ‘El Gran Nord’, creada per la productora Nova Veranda, que s’estrenarà properament en horari de prime time.
El director de la productora, el lleidatà Carles Gené, i una de les actius principals de la sèrie, Marta Romero, han presentat aquesta nova ficció televisiva com una producció ‘que parla de la desubicació i de l’arrelament, del trencament d’expectatives d’algú que arriba a un lloc nou’, en aquest cas, una parella de Mossos d’Esquadra (interpretada per Aina Clotet i Roger Coma) que és destinada a Nord, un poblet del Pallars.
Segons Carles Gené, la sèrie està inspirada en d’altres obres televisives o cinematogràfiques, ja clàssiques (com ara Northern Exposure [‘Dr. en Alaska‘], Doctor Mateo, Bienvenue chez les Ch’tis [‘Bienvenidos al Norte‘] o The Quiet Man [L’home tranquil]), que plantejen la difícil integració de nouvinguts en comunitats ‘pintoresques i poètiques’, molt cohesionades i formades per individus realment singulars. En aquest cas, el Pallars Sobirà ha servit de marc idoni, tenint en compte, també, que el director ha volgut rodar per les seves terres d’origen.

Cal destacar, també, molt especialment, la col·laboració del propi Departament de Filologia Catalana i Comunicació Audiovisual de la UdL, a través de l’Oficina de Llengua i Literatura de Ponent i del Pirineu, dirigida pel Dr. Ramon Sistac, amb la col·laboració en aquest cas de Noëlia Motlló i d’Isaac Beà, que actuaren com a assessors lingüístics dels actors en el mateix rodatge, per tal d’afinar la pronúncia pallaresa dialectalment genuïna segons els estàndards de veracitat que aquesta nova sèrie requereix.

Autors i autores: Alumnes de Comunicació i Periodisme Audiovisual i Filologia Catalana de la UdL.

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *