Sant Jordi a Munic

Celebració de Sant Jordi a Marienplatz

El 23 d’abril d’aquest any el Centre Català de Munic va realitzar la primera activitat pública a Munic. Ens vam llevar ben d’hora ben d’hora per a anar a comprar roses al mercat de les flors de la ciutat i a les 3 de la tarda ens n’anàvem una bona colla de voluntaris cap a Marienplatz, la plaça central de Munic, per a repartir les roses als passants i explicar què és la festa de Sant Jordi.

Es convertí en un dimarts ben català a Munic, ja que centenars d’aficionats del Barça es passejaven pel centre esperant per anar a l’estadi a presenciar la semifinal de la Champions entre el Barça i el Bayern. A alguns dels catalans els vam ben sorprendre amb la nostra paradeta de roses! I l’ambient que es va anar creant al voltant nostre va fer que molts alemanys s’acostessin encuriosits per a saber de què anava la cosa.

Sant Jordi és una festa ben bonica i explicar-la als alemanys és una feina agraïda. Les més de 200 roses que teníem per a repartir van ser molt ben rebudes i ens van permetre acostar la cultura catalana als alemanys, que s’allunyaven de la paradeta amb un somriure als llavis i una primera idea de qui som els catalans. Al final fins i tot hi va haver un improvisat concert amb “El cant dels ocells”.

L’any que ve hi tornem!

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *