Casal Despertaferro!

Lluitant des de 1991 per les llibertats nacionals i socials del nostre país des d'una òptica de ciutat.

23 de març de 2015
0 comentaris

Nou vermut musical amb el cantautor Pere Vilanova

Aquest dissabte 28 de març a 2/4 d’1 del migdia podreu escoltar el cantautor i poeta barceloni Pere Vilanova, que actuarà dins el cicle de vermuts musicals de la Taverna Despertaferro.

eslhoradelvermut_pere_vilanova

Pere Vilanova és un cantautor i un poeta de Barcelona amb influències europees nascut a Barcelona l’any 1988. La seva obra en conjunt és delicada alhora que tèrbula i s’expandeix sovint per territoris obscurs. La necessitat de buscar una identitat en allò que és extern, i l’explosió de l’energia emocional interna han fet que des que Vilanova va començar a trepitjar els escenaris les seves lletres i cançons hagin estat acollides amb reconeixement i calidesa arreu del territori català, valencià, mallorquí, francès, belga i fins i tot lituà.

 

El cantautor Pere Vilanova presenta el seu nou disc “LES TRES ESTACIONS” (Right Here Right Now, 2014), un treball de 10 cançons on es ressegueix un viatge de set anys dividit en tres parts, des del nord de Bèlgica

fins a Barcelona, passant pels pirineus.
El nou àlbum ha estat produït per Dani Ferrer (Love of Lesbian) i il·lustrat per Paula Bonet. Un disc on es barregen diversos estils, des del folk fins al pop més atmosfèric, tots lligats per unes lletres poètiques que narren recerques, troballes i pèrdues.

 

 

Pere Vilanova té editats 4 discos: TITANS (Aixopluc Estudis, 2008), ALL THE HEAVY DAYS ARE OVER (Aixopluc Estudis, 2008), UNA MAGRANA D’ASTRES (antologia de poemes musicats de Carles Duarte, CCG, 2011) i LES TRES ESTACIONS (Right Here Right Now, 2014). També és autor de diversos llibres de poesia, entre ells, Les Arrels Impossibles (Ploion Editors, 2009) i Korenlei (Curbet Edicions, 2014). Vilanova és considerat com una de les veus més personals de la seva generació.

 

Els seus discos són peces úniques on s’hi alternen tota mena d’influències de la música moderna, passades per un filtre d’intinimitat i de recerca i exploració cap a les profunditats de la poesia i de l’essència humana. Pop, rock, folk, post punk i fins i tot rock simfònic viatgen pels compassos de músiques guiades per lletres poètiques narratives i desperten així noves sensacions. Titans va representar el seu primer disc i l’any 2008, amb tan sols 20 anys, el tema que dóna nom a l’àlbum va ser escollit com un dels millors temes de l’any.

 

El següent treball de l’artista duu per nom All the heavy days are over (Aixpluc Estudis, 2008), un disc de 15 cançons gravades a guitarra acústica i veu amb una ànima minimalista i cantades en tres llengües, anglès, francès i català. En el disc s’hi poden escoltar musicacions de poetes com William Shakespeare, J.V. Foix o Emily Dickinson entre molts altres, a més de lletres pròpies del mateix Pere Vilanova.

Aquests dos primers discos van precedir la publicació del segon poemari del cantautor, Les Arrels Impossibles (Ploion Editors, 2009, segona edició 2011), un treball il·lustrat per Sergi Solans. L’any 2011

també va ser l’any de publicació del seu tercer disc, Una Magrana d’Astres (antologia de poesia musicada de Carles Duarte, CCGirona), un treball deliciosament publicat per Curbet Edicions amb il·lustracions per cada poema fetes també per Sergi Solans (Barcelona, 1989). Aquest tercer disc va arribar al miler de còpies venudes i la cançó La pell Besa la pell va ser també una de les cançons més valorades de l’any als premis de la música de 2012. Presentat a la Biblioteca de Catalunya davant nombroses autoritats del món de la cultura, Una Magrana d’Astres és un treball de pop rock poètic pioner en aquest gènere i també és la primera antologia musical que s’ha publicat sobre l’obra del reconegut poeta Carles Duarte (Premi de la Crítica 2014, Creu de Sant Jordi, President del CoNCA, Cavaller de les Arts i les Lletres de la República Francesa).

 

L’any 2014 ha estat un any de molta activitat pel cantautor barceloní. Després d’haver viscut un any a Bèlgica (a la ciutat flamenca de Gant) i d’haver fet concerts a París, Brussel·les i Lituània, Vilanova ha estat preparant durant els darrers temps els seu tercer poemari i el seu quart disc. Les Tres Estacions (Right Here Right Now/DiscMedi, 2014) és el nom del nou àlbum on el cantautor homenatja tres llocs on ha viscut i on ha seguit buscant una manera pròpia i única de dir les coses, amb una veu càlida i molt personal i una sonoritat a mig camí del folk i pop que la crítica ha anomenat com a pop atmosfèric i pop poètic. Acompanyat del productor Dani Ferrer (Love of Lesbian, Dídac Rocher) i d’un equip de músics de la trajectòria i talent de Marc Prat (baix), Xavi Molero (bateria), Pablo Garrio (guitarra, banjo), Carles Guilera (guitarra) o Núria Maynou (cellos) i amb la col·laboració i assessorament en les gravacions, mescles i màstering de Santos Berrocal (Blind Records), Sergi Bautista, Marc Parrot i Joel Condal (respectivament), Les Tres Estacions és una petita obra d’art il·lustrada amb un conjunt d’imatges màgiques de Paula Bonet. El disc de deu cançons ha rebut una càlida acollida per part dels mitjans i del públic, sobretot a les xarxes socials i al cap de pocs dies de la seva publicació ja s’havia esgotat en establiments com FNAC. Les principals emissores del país també se n’han fet ressò molt favorablement.

 

Les Tres Estacions narra, doncs, un viatge de set anys en tres llocs diferents on el poeta i cantautor ha viscut. Bèlgica (la ciutat de Gant), Àreu (a la Vall Ferrera, la vall més alta de Catalunya) i finalment Barcelona, la casa mediterrània natal. L’acollida de les cançons ha estat acompanyada el videoclip del tema Fanals, dirigit per Berta Oliveres Peig (Lídia Pujol) i estrenat en exclusiva pel diari ARA i de la publicació d’un conjunt de cançons inèdites i descartades anomenat The Songs from the Ghent Season (Right Here Right Now/La Cúpula Music).

 

Finalment, al mateix moment que Pere Vilanova ha publicat Les Tres Estacions, també ha publicat els poemes del llibre Korenlei (Curbet Edicions, 2014), un treball que ha comptat amb l’epíleg del professor de Teoria de la Literatura de la Universitat Autònoma de Barcelona i crític de poesia Pere Ballart on destaca que Vilanova representa una de les veus que cal tenir més en compte de la seva generació, amb un projecte musical i poètic trepidant.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!