Casal Despertaferro!

Lluitant des de 1991 per les llibertats nacionals i socials del nostre país des d'una òptica de ciutat.

18 de novembre de 2011
2 comentaris

L?Esquerra Independentista crida a l?abstenció

L’Esquerra Independentista del Camp considera que les eleccions espanyoles no són un instrument útil per a la lluita d’alliberament nacional dels Països Catalans. Per aquest motiu, crida a l’abstenció el proper diumenge i a apostar per la lluita del dia a dia, amb l’objectiu de construir un contrapoder popular, que articuli una opció alternativa al bipartidisme espanyol i a l’opressió nacional. (Continua)

Ahir a la tarda al Casal Popular Sageta de Foc de Tarragona, la coordinadora de l’Esquerra Independentista de les comarques del Camp ha fet una roda de premsa per mostrar el seu posicionament respecte les eleccions espanyoles del proper diumenge. Laia Estrada d’Endavant-OSAN de Tarragona i Arnau Dalit de la CUP de Valls, han parlat en nom d’aquesta coordinadora que agrupa més d’una desena dels col·lectius de l’Esquerra Independentista de les comarques de l’Alt Camp, el Baix Camp, el Baix Gaià, la Conca de Barberà, el Priorat i el Tarragonès.

Segons Dalit, “el marc jurídic i polític espanyol blinda qualsevol perspectiva de canvi en el terreny exclusivament parlamentari”. És per això, que el conjunt de l’Esquerra Independentista ha apostat tradicionalment per l’abstenció. Però a més, ha destacat que actualment, “el fort bipartidisme que impera a l’Estat espanyol fa que el marge de maniobra de les institucions sigui nul”. Partint d’aquesta premissa, Dalit creu que cal apostar “per explicar a la ciutadania que l’Espanya que coneixen és irreformable i que la unitat popular és la única opció política capaç de presentar una alternativa global a l’actual situació de múltiples crisis”.

En aquest sentit, Estrada ha denunciat el paper dels partits polítics catalans “que han practicat una forma de fer política que només ha fet que posar pedaços en els desajustos que hem anat patint d’ençà de la transició”. Per aquest motiu, ha criticat que cap dels partits polítics que es presenten a les eleccions poden resoldre els greus problemes que estem patint les classes populars catalanes en la conjuntura actual.

Per últim, Estrada ha reafirmat el compromís de l’Esquerra Independentista de treballar en “tots els fronts possibles inclòs les institucions que permetin avançar en el projecte d’alliberament nacional”, ha fet una crida a la ciutadania a “perdre la por i els prejudicis que està inculcant la pròpia classe política” i a apostar per l’organització popular, per construir una alternativa al model polític dominant, tot qüestionant el grau de democràcia de l’Estat espanyol.

Tarragona, 17 de novembre de 2011


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!