Casal Despertaferro!

Lluitant des de 1991 per les llibertats nacionals i socials del nostre país des d'una òptica de ciutat.

6 de maig de 2020
0 comentaris

Dinar Popular confinat

El Casal Despertaferro organitza un vermut musical i un dinar popular solidaris aquest dissabte 9 de maig.

Emulant els seus habituals àpats populars massius, cuinaran al Casal una gran paella i la serviran en racions per emportar per tal que la gent se la pugui menjar a casa seva.

Permanentment connectats per internet es podran seguir els preparatius de la paella, les actuacions en directe de Fito Luri i del grup reusenc Terra Ferma, el propi dinar o la sobretaula amb bingo popular.

Els beneficis seran per fer front a la crisi que provoca el Coronavirus a la viabilitat econòmica de l’entitat.

En temps de crisi moltes entitats estan passant un mal moment econòmic. Algunes, de més petites, poden anar sobrevivint perquè tenen molt poques despeses. Però d’altres que tenen projectes més ambiciosos i despeses importants ho passen malament. És el cas del Casal Despertaferro, que ha vist com d’un dia per l’altre s’ha quedat sense gairebé cap font d’ingressos per continuar amb la seva activitat política, cultural i social. Amb la taverna tancada, activitats habituals com festes o àpats populars suspesos i actes massius com barraques cancel·lats, la única entrada que els queda són les petites quotes que paguen els seus socis.

En el marc d’aquesta problemàtica, la Coordinadora de Casals i Ateneus dels Països Catalans porta a terme la campanya #EnfortimCasalsAteneus, per tal de buscar nous socis i animar a que la gent ja associada no cancel·li la seva quota de soci.

El Casal Despertaferro també ja ha posat en marxa la seva pròpia campanya de cerca de nous socis, però esmolant l’enginy també ha programat per al proper dissabte 9 de maig una original activitat dins de l’estret marge de maniobra que permet l’estat d’alarma: un dinar popular confinat.

Com funcionarà?

El funcionament simularà els habituals àpats que l’entitat organitza des de fa anys (per Festa Major, l’Onze de Setembre, 8 d’abril…) i ja s’han posat a la venda els tiquets per internet. Es poden adquirir a http://ves.cat/etKI a 10€ per persona. El menú consta d’una amanida, plat de paella de verdures (vegana) i un tall de cóc del Forn Cabré de postres.

A partir de les 12 del migdia al Casal Despertaferro i seguint les més estrictes mesures sanitàries i higièniques es cuinarà la gran paella de verdures i la gent es podrà connectar per internet a https://meet.jit.si/dinarpopularconfinat per veure com van els preparatius del dinar, però també per seguir el vermut musical que s’ha organitzat per l’ocasió, i és que els artistes locals Fito Luri i el grup Terra Ferma amenitzaran amb les seves actuacions aquesta espera.

La tecnologia emprada permet poder interactuar entre els propis assistents al dinar popular i els artistes, però en ser administrada, durant les actuacions se silenciaran els micros dels participants, i es tornaran a obrir per tal que puguin aplaudir i sentin de ben a prop l’escalf del públic.

Als voltants de les 2 la gent podrà recollir de forma ordenada el seu dinar (es donaran torns de recollida per evitar massificacions) al Casal Despertaferro per endur-se’l cap a casa. S’ha habilitat un servei per portar a domicili el dinar adreçat a aquelles persones amb problemes de mobilitat o que formen part d’algun dels grups de risc.

Després del dinar, a l’hora de la sobretaula, es farà un bingo solidari on-line amb premis per als guanyadors, simulant una de les més divertides activitats que l’entitat organitza cada any: el bingo de Nadal.

El dinar popular servirà per recollir fons però també per conscienciar a tot l’entorn del Casal de la importància de fer-se socis de l’entitat i animar a que amics i parents també se’n facin, per salvar així econòmicament aquest important actor polític, artístic, social i cultural de la ciutat.

Casal Despertaferro
Reus, 6 de maig de 2020

 

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!