Casal Despertaferro!

Lluitant des de 1991 per les llibertats nacionals i socials del nostre país des d'una òptica de ciutat.

13 de maig de 2008
Sense categoria
3 comentaris

No pots regalar el que no es teu

No pots regalar el que no es teu

Aquesta màxima, que de tant lògica resulta pueril, i que de petits ens deien els nostres mestres i parents, resulta que es de difícil enteniment pels Ajuntaments de Reus i Tarragona.

Ahir va marxar el vaixell Sichem Defender, carregat amb més de 6 hectòmetres cúbics d’aigua els aqüífers del Camp i del mini-transvassament de l’Ebre cap a Barcelona. Una aigua que equival al consum del Barri d’Horta durant un sol dia però que ha costat diversos milions d’euros als catalans, que han anat a parar o hi aniran, a empreses privades: AGBAR, La Caixa, Sacyr, etc.

El governs han optat molt sovint per no preguntar mai res, no és res nou, però regalar el que no es seu és excessiu i més avui en dia on els ajuntaments, en especial el de Reus, ho han disfressat tot d’una falsíssima participació ciutadana que es sentida (de lluny) però mai escoltada.

Així el nostre alcalde regala l’aigua de tots, sense més ni menys; naltros la conca hidrogràfica més eixuta del Principat hem d’anar a donar aigua a Barcelona, just el mateix dia en que l’ACA reconeix que hauran de canviar el nivell d’emergència i ja es podran regar els parcs públics, camps de golf i regar a dojo els carrers del Maremàgnum.

Segur que amb quatre tecnicismes, ben maquillats i una bona dósi de demagògia-solidaritat el nostre Ajuntament ganxet (PSOE-ERC-ICV) ens deixaran als que protestem a la baixada d’un burro. Però qui regala el que no es seu i qui menteix a la ciutadania no som naltros, sinó ells.

  1. Els nostres polítics locals, els que haurien de ser més pròxims (o almenys això diuen) amb accions com aquestes, venen la nostra dignitat com a poble. Si ells treballen així per al poble, doncs haurà de ser lo poble qui recuperi aquesta dignitat. Així ho vam fer i ho farem a les Terres de l’Ebre. Així ho haurem de fer naltros.
    Ni un pam de terra, ni una gota d’aigua!

  2. L’aigua és de tots. Així ho diu la llei i, considenrant criteris estrictament ecológics, dels pous de Tarragona o Reus sí que se’n pot cedir a altres indrets.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!