Casal Despertaferro!

Lluitant des de 1991 per les llibertats nacionals i socials del nostre país des d'una òptica de ciutat.

2 de juny de 2016
0 comentaris

Ràdio Terra guardonada!

La Bressola, Emma Vilarasau, Ràdio Terra, Josep Maria Espinàs, Miquel Desclot i Muriel Casals, guardonats amb els Premis Joan Coromines 2016

Els Premis Joan Coromines 2016, que enguany arriben a la XV edició, s’atorgaran a La Bressola, Emma Vilarasau, Ràdio Terra, Josep Maria Espinàs i Miquel Desclot. A més, hi haurà un guardó especial a títol pòstum per a Muriel Casals.El lliurament dels Premis tindrà lloc el dissabte 4 de juny, a les 19h, a l’Auditori Miquel Pont de Castellar del Vallès (veure ubicació).

CL’acte serà conduït per la periodista castellarenca Mireia Sans, i comptarà amb la participació d’Eliana Oliveira de Freitas, autora del llibre “Ajudeu-me. El crit d’una llengua que vol seguir viva”.

En el decurs de l’esdeveniment també es presentarà el Cartell del Correllengua 2016, dissenyat per Anna Fenoy, i el Manifest de la present edició, escrit per Vicenç Villatoro.

L’apunt musical el posarà Mariona Roca, acompanyada d’Ivan Hinojosa i Giuseppe Costa.

Aquests premis són el reconeixement que la Coordinadora d’Associacions per la Llengua Catalana, la CAL, atorga des de l’any 2002 a persones i col·lectius que han destacat pel seu compromís en la normalització de la nostra llengua, cultura i nació. Al mateix temps, volen ser un revulsiu que ens esperoni a seguir treballant per assolir el ple reconeixement de la nostra identitat nacional i la nostra llibertat com a poble.

Els guardonats

La Bressola, en reconeixement a l’esforç continuat al llarg dels darrers quaranta anys per promoure l’educació en català a la Catalunya Nord.
Emma Vilarasau, per la seva brillant trajectòria professional, que l’ha convertida en una de les millors actrius del teatre català i en català.
Ràdio Terra, per la iniciativa de fer una ràdio de comunicació popular per als Països Catalans, enfocada a la transformació social, amb criteris de pluralitat i diversitat.
Josep Maria Espinàs, en reconeixement a una llarga trajectòria d’activisme lingüístic i cultural, i a una intensa activitat creativa en llengua catalana.
Miquel Desclot (guardó local), en reconeixement a la seva tasca de difusió de la llengua catalana, principalment en els àmbits de la poètica, la prosa, l’ensenyament, la traducció i la música.
Muriel Casals (a títol pòstum), per la seva total implicació en la llengua i la cultura del nostre país, que la van convertir en una de les personalitats més influents en el panorama social, cultural i polític de Catalunya.

L’acte de lliurament és obert al públic i l’assistència és gratuïta (cal inscripció prèvia). Per a més informació i confirmacions, les persones interessades poden adreçar-se al correu cal@cal.cat o bé al telèfon 93 415 90 02.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!