Casal Despertaferro!

Lluitant des de 1991 per les llibertats nacionals i socials del nostre país des d'una òptica de ciutat.

15 d'octubre de 2015
0 comentaris

No volem el TTIP dissabte vine a la Plaça Catalunya!

El proper dissabte a les 7 de la tarda, es farà a la Plaça de Catalunya de Reus una manifestació sota el lema “Aturem el TTIP“.

No-al-TTIP-20

 

 

 

Però què és el TTIP?
El Tractat Transatlàntic de Comerç i Inversió (TTIP) és un acord de llarga abast entre la UEE (Unió Eocnòmica Europea) i els Estats Units d’Amèrica per eliminar burocracia, impostos i sobretot poder-se saltar les legislacions laborals, de comerç i d’inversió de cada estat. A la pràctica es pretén donar carta blanca a les grans multinacionals per fer i desfer com ells vulguin amb l’interès únic dels seus beneficis econòmics (capitalistes).

Com s’està negociant entre els EUA i la UEE?
El TTIP s’està negociant en secret, amb un intolerable dèficit de transparència i control per part de la ciutadania i dels seus representants polítics (parlaments estatals i europeu). A més a més, el tractat representa un seriós perill per a la democràcia, per als drets laborals, socials, mediambientals i de salut ja que prioritza l’ interès comercial dels inversors i de les empreses transnacionals (ETN) per davant de la ciutadania.

Il·lustració extreta de guixolsdesdelcarrer.cat

ttip

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!