Casal Despertaferro!

Lluitant des de 1991 per les llibertats nacionals i socials del nostre país des d'una òptica de ciutat.

10 de juny de 2014
0 comentaris

Premis Ploma Daurada 2014

Aquest any 2014, el col·lectiu H2O de lesbianes, gais, transsexuals i bisexuals del Camp convoquem la vuitena edició dels premis «Ploma Daurada» per tal de destacar les persones o entitats que han mantingut un compromís en favor dels drets del col·lectiu homosexual, i també denunciar aquells que han mostrat un comportament homòfob.

Per això proposem dos candidats al premi «Ploma Daurada» en reconeixement a la seva tasca en la lluita per la igualtat i dignitat de les persones LGTB, i també a dos aspirants al premi «Ploma de Plom», els quals, per acció u omissió, han provocat que l’homofòbia o la transfòbia continuï presents a la nostra societat. (continua)

Com a les edicions anteriors, s’atorgarà una Menció Honorífica a una entitat que ha destacat en la seva trajectòria en la lluita contra la discriminació de lesbianes, gais, transsexuals i bisexuals.

Les votacions es faran per la pàgina de Facebook:
Gais, Lesbianes, Bisexuals i Transsexuals del Camp de Tarragona

IMPORTANT: Per votar, només cal fer m’agrada a la foto de la candidatura de Ploma Daurada i a la de Ploma de Plom a les quals es vulgui donar el vot. Les votacions finalitzaran el dia 25 de juny de 2014.

MENCIÓ HONORIFICA

900-honorificaTelèfon Rosa

Recentment clausurat degut a les retallades imposades tant pels governs central com de la Generalitat, durant anys va ser un punt d’ajut inestimable, tant per a persones gais, lesbianes, bisexuals i transsexuals que havien patit algun tipus de discriminació o incomprensió, com per a persones amb VIH, a les quals va prestar un importat assessorament tant mèdic com psicològic.

 

CANDIDATS AL PREMI “PLOMA DAURADA”

ograu-votacionsOriol Grau, actor

Pel seu permanent compromís i lluita en favor dels drets i llibertats de les persones LGTB, que l’han portat a participar activament en molts actes i manifestacions organitzats per H2O i altres col·lectius, convertint-se en un potent portaveu de les nostres reivindicacions. Tothom recorda la seva participació en la manifestació unitària del 28 de juny celebrada a Reus l’any que es va aprovar la llei de matrimoni entre persones del mateix sexe.

 

ifranc-votacionsIsabel Franc, escriptora

Per la seva lluita pels drets de les dones, en especial de les lesbianes. La seva obra literària és coneguda, precisament, per la seva militància LGTB i ha permès donar a conèixer la realitat lèsbica des d’una vessant literària i alhora humorística; ella es defineix a sí mateixa com “còmica de la ploma en tots els sentits”. Coneguda també amb ell seu pseudònim Lola VanGuardia, va ser guanyadora del premi Terenci Moix amb l’obra Elogio del Happy End.

 

CANDIDATS AL PREMI “PLOMA DE PLOM”

alegret-pellicer-votacionsEquip de govern de l’Ajuntament de Reus

Per haver rebutjat en el ple municipal del passat 28 de febrer una moció que declarava Reus municipi respectuós amb la diversitat sexual. El govern de l’Ajuntament, liderat per Carles Pellicer i Alícia Alegret, va votar en contra de la moció presentada pel regidor de la CUP en representació d’ H2O, posant a la ciutat a la cua en la defensa dels drets de les persones homosexuals i transsexuals i contra l’homofòbia.

 

colegas-votacionsColegas, pseudo associació LGTB vinculada al PP

Per haver intentat torpedinar l’aprovació de la Llei Contra L’Homofòbia i la Transfòbia que en aquests moments està debatent el Parlament de Catalunya. Convidada pel PP, aquesta pseudo associació amb estrets lligams amb el partit de Mariano Rajoy i que suposadament reivindica els drets LGTB, va defensar al Parlament la no aprovació d’aquesta llei reivindicada per tots els col·lectius que realment lluiten pels drets LGTB.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!