Casal Despertaferro!

Lluitant des de 1991 per les llibertats nacionals i socials del nostre país des d'una òptica de ciutat.

14 de desembre de 2009
0 comentaris

La primera pedra ja està posada

Dissabte al migdia, davant de més de 100 persones, es va col·locar, simbòlicament, la primera pedra de les obres del nou Casal Despertaferro de Reus.

Durant l’acte, hi van intervenir diferents representats de la Generalitat de Catalunya i de l’Ajuntament de Reus, així com, dos representants de l’entitat, que van posar l’èmfasi, en la importància i la complexitat de les obres que s’inicien avui. Es preveu que de cara al mes de setembre de 2010 estigui acabada la primera fase de les obres, que comptarà amb l’estructura acabada i l’obertura del bar i la primera planta. Durant l’acte, també es va fer una crida a totes les persones presents perquè s’involucrin en la construcció del nou Casal.

Un vermut popular i l’actuació acústica de Joan Masdéu, Xavi Sarrià i Juantxo Latorre van servir per amenitzar l’acte i mostrar el seu suport al projecte.

Dissabte al migdia es materizalitzà simbòlicament tota la tasca realitzada pel Casal Despertaferro durant més de tres anys, la col·locació de la primera pedra de les obres del nou Casal Despertaferro. Un projecte ambiciós, de més de 500.000 euros d’inversió, que pretèn construir un edifici de quatre pisos, el qual ha de representar segons Miquel Saperas, membre del Casal, “l’inici d’una nova etapa del projecte del Casal que serveixi per rellançar la tasca que portem fent a Reus des de fa quasi vint anys”.

L’acte de col·locació de primera pedra comptà amb diversos parlaments a càrrec de representants de l’Ajuntament de Reus, que ha cedit el solar a l’entitat, i de la Generalitat de Catalunya, que ha contribuit econòmicament en el projecte. També intervingueren a l’acte els membres del Casal, Miquel Saperas, que explicà el projecte de construcció de la nova seu i, Xavi Milian, que destacà que “el treball voluntari de totes les persones que sou avui aquí és l’únic que ha fet possible que avui puguem plantejar-nos un projecte d’aquestes característiques”.

Després de les seves corresponents intervencions, es col·locà la primera pedra. En aquesta s’hi guardà una estelada i la portada del diari de dissabte, “amb l’esperança que si algun dia algú la troba, l’estelada sigui una bandera que ja no tingui raó de ser”, comentà Milian.

Les obres, a càrrec de Construccions Vilella, s’iniciaran aquest mateix mes de desembre i, segons l’empresa, el mes de setembre de 2010 ja es podrà inaugurar el bar, ubicat a la planta baixa, i utilitzar l’entresòl. També estarà acabada l’estructura de la primera planta, que anirà destinada a una sala d’actes i la segona planta, on hi haurà una sala de reunió i cinc despatxos per a les entitats.

En acabar l’acte protocolori, es realitzà un vermut popular al local dels Xiquets de Reus, que comptà amb l’actuació musical de Joan Masdéu (ex-Whiskyn’s), Xavi Sarrià (Obrint Pas) i Juatxo Latorre (The Kluba), que vulgueren així, donar suport al projecte del nou Casal Despertaferro.

Notícia extreta de www.pobleviu.cat
Fotografies de www.delcamp.cat i www.reusdigital.cat

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!