Casal Despertaferro!

Lluitant des de 1991 per les llibertats nacionals i socials del nostre país des d'una òptica de ciutat.

27 de juliol de 2009
1 comentari

L’Ajuntament de Reus embarga 237? al casal pel dinar de l’11 passat

El passat 16 d’octubre de 2008, el Casal Despertaferro rebia una carta de l’Ajuntament de Reus en que se li exigia el pagament de 193,95€, com a “taxa d’aprofitament de via pública” per haver realitzar una activitat al carrer. En concret, el tradicional dinar popular de l’11 de Setembre.

En aquell moment, el Casal va emetre un comunicat denunciant que no podia ser que el Consistori cobrés taxes a les entitats sense ànim de lucre per realitzar activitats al carrer. En fer-se públic, l’Ajuntament va telefonar un membre de l’entitat per comunicar-li que retirarien l’ordenació de la taxa. No obstant, al mes de juny, l’Ajuntament va embargar 237,15€ al Casal. En no coincidir la xifra -i tenir altres multes per engaxar cartells pendents- no van poder reconéixer el motiu de l’embargament. Ahir, van rebre una carta de l’Ajuntament en la que se’ls informava que l’embargament es debia a la realització d’aquest acte i que la quantitat era superior -un 20%- perquè no s’havia fet efectiu el pagament quan tocava.  (continua) 

Davant d’aquest fet, el Casal Despertaferro ha tornat a denunciar la taxa interposada, i sobretot, el fet que l’Ajuntament digués que l’anul·lava i hagin acabat realitzant un embargament amb recàrrec.

El passat 16 d‘octubre de 2008, el Casal Despertaferro va rebre una carta per part d‘Hisenda Municipal de l‘Ajuntament de Reus, en la qual se li exigia el pagamentde 193,95€ per una “Taxa d‘aprofitament de via pública”, en relació al dinar celebrat el passat 11 de Setembre, en motiu de la Diada del Principat. Aquell mateix dia, el Casal Despertaferro va emetre un comunicat públic en que mostraven la seva sorpresa pel fet que aquest dinar es venia celebrant en anteriors anys, seguint els mateixos passos administratius, i que mai havia hagut de pagar cap quantitat econòmica per tal de celebrar un acte d‘aquest tipus. Alhora, qüestionaven el cobrament de taxes a entitats sense ànim de lucre per realitzar activitats en espais públics i, denunciaven l‘abusiva contribució que es demanava per una activitat que tenia per objectiu, recaptar fons per les obres de la nova seu, en la qual es troben immersos.

L‘endemà de l‘enviament d‘aquell comunicat, una periodista va alertar que l‘Ajuntament de Reus no tenia cap constància de l‘ordenació del pagament d‘aquesta taxa, i just uns minuts després, una funcionària de l‘Ajuntament trucava al mòbil d‘un membre del Casal per demanar disculpes, ja que, va argumentar que havia sigut un error administratiu.

Quan pensaven que aquest conflicte havia quedat resolt, al mes de juny van rebre una carta d’una entitat bancària informant-los que els hi havien embargat 237,15€, però sense facilitar més informació que un número d’expedient sancionador. Un membre del Casal va realitzar una instància a l’Ajuntament, el qual assegura “que mai ens contesten les instàncies sinó que fan cas omís o ens enterem de les resolucions pels mitjans de comunicació“.

Ahir, van rebre una carta d’Hisenda Pública de l’Ajuntament informant-los que aquesta quantitat embargada corresponia a la “taxa d’ocupació de via pública” més el recàrrec d’un 20% en l’impost per no haver-lo pagat.

Davant d’aquest fet, el Casal ha denunciat de nou la incoherència per part del Consistori de cobrar taxes a entitats sense ànim de lucre, i sobretot, les formes de funcionar i treballar de l’Ajuntament, ja que, “primer ho neguen als mitjans i ens diuen que ho paral·litzen i, ara ens ho cobren i, a més amb un recàrrec per no haver pagat la taxa que pensàvem que no calia pagar”. Per aquest motiu, han emès de nou un comunicat a la premsa, ja que, “com que l’Ajuntament encara no ens ha respòs a la instància, almenys si ho llegeixen als diaris, a internet o ho senten per la ràdio, potser tornarem a rebre una trucada per explicar-nos-ho”.

Text extret íntegrament de www.pobleviu.cat

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!