Associació Cultural El Torrelló

Bloc d'activitats i iniciatives (Carmina Ribés Falcó)

10 de maig de 2012
General
0 comentaris

JORNADA COMMEMORATIVA DEL 15è ANIVERSARI DEL LECTORAT DE VALENCIÀ A LA UNIVERSITAT DE CAMBRIDGE – FITZWILLIAM COLLEGE

El passat dissabte 5 de maig, es va celebrar a Fitzwilliam College, Universitat de Cambride, una jornada commemorativa del 15è aniversari del lectorat de valencià en aquesta universitat.  


L’acte va comptar amb la presència del Master’de Fitzwilliam College, la vicerectora de Relacions Internacionals, Inmaculada Fortanet, i el professor Frederic Chaume com a impulsor del lectorat. 

A la jornada van participar amb tallers i conferències per als alumnes de català de la Universitat de Cambridge els professors Geoffrey Walker i Dominic Keown, de Fitzwilliam College, el professor i poeta Jordi Larios, de la Universitat Queen Mary de Londres, el professor Frederic Chaume, i el professor Dídac Llorens, de la UNED. Així mateix, la presència d’antics lectors a la jornada va marcar el caràcter especial d’aquest acte. 

A banda de les intervencions de caràcter més institucional, el professor Geoffrey Walker va fer una xarrada sobre els inicis dels estudis de català a Cambridge i al Regne Unit. Tot seguit, quatre alumnes de català van explicar les seues experiències amb l’aprenentatge de la llengua i els seus primers contactes i impressions amb una nova cultura. També va haver un taller de traducció audiovisual català-anglès a càrrec de Frederic Chaume, i una conferència sobre Salvador Espriu a càrrec del nostre ex lector Dídac Llorens, totes dues rebudes amb molt d’interès pels alumnes que hi van participar. Després de sopar, la nit va acabar amb una lectura de poemes del poeta Jordi Larios.

El balanç de la jornada va ser molt positiu per a tots: la seriositat i el treball durant els tallers de la jornada, però l’ambient distès i les bromes al sopar, van fer que tot plegat es tractara d’un acte profitós i interessant, alhora que divertit i emotiu per a tots els assistents. 

Esperem que puguem celebrar altres 15 anys i que no es trenque el vincle que existeix entre les dues universitats. 

 Lectors i lectores que han passat pel lectorat de Cambridge que hi van assistir:

  • Anna Calvo – 2000-2001
  • Dídac Llorens – 2001-2003
  • Elina Vilar – 2003-2005
  • Ester Aparici – 2007-2010
  • Carme Calduch – 2010-2012

 

Carme Calduch

Lectora de l’UJI a Fitzwilliam College, Universitat de Cambridge

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!