Associació Cultural El Torrelló

Bloc d'activitats i iniciatives (Carmina Ribés Falcó)

3 de setembre de 2007
0 comentaris

Convocatòria de comunicacions a “Poètiques de ruptura. Teoria i pràctica dels textualisme” (Carme Laguarda)

Fins al 15 de setembre teniu de temps per presentar comunicacions al seminari Poètiques de ruptura. Teoria i pràctica dels textualisme que tindrà lloc a Palma de Mallorca el 13 i 14 de desembre de 2007.

El seminari ?Poètiques de ruptura. Teoria i pràctica del textualisme?
està vinculat al projecte ?Teoria i pràctica de la narrativa
experimental catalana (1970-1985): anàlisi i estudi contextual? (MEC,
HUM2006-06108, 2006-2009) i l’organitza l’àrea de Teoria de la Literatura i Literatura Comparada, del Departament de Filologia Catalana i Lingüística General de la Universitat de les Illes Balears.

El seminari ?Poètiques de ruptura. Teoria i pràctica del textualisme? es planteja com una trobada d’investigadors i investigadores per avaluar els diferents fenòmens d’experimentació en la literatura catalana, des del textualisme dels anys setanta fins a l’actual teoria de l’hipertext. Amb el terme ?poètiques de ruptura? es pretèn designar tot tipus de manifestacions en la teoria i la pràctica literàries que plantegen una transgressió respecte al concepte de text operatiu en la literatura més convencional. La ruptura pot afectar, així, la linealitat discursiva, la voluntat mimètica del llenguatge, els límits que marquen els gèneres i les disciplines literaris, la relació entre teoria i creació literària o l’adscripció en la tradició on aquests textos s’ubiquen.

La naturalesa interdisciplinària de la producció experimental ?que implica una
interrelació entre diferents disciplines artístiques però també entre crítica, política i creació? la converteix en un espai idoni per a la discussió des de diferents d’àmbits de recerca en humanitats. El seminari es planteja així com una trobada oberta i plural d’investigadors i investigadores en literatura catalana, però també en d’altres àmbits, que puguen oferir perspectives integradores i comparatistes al fenomen: atentes al text i al context, a les relacions interdisciplinàries i interliteràries, als discursos teòrics subjacents i al marc social que els acull.

Per a un descriptor més concret dels temes de debat que es proposen vegeu els àmbits temàtics de l’apartat ?Propostes de comunicació? del text adjunt: Call for papers.

Han confirmat la seva assistència com a ponents Josep-Anton Fernàndez, Montserrat Lunati, Vicenç Altaió, Àlex Broch, Anna Carreras, Pere Rosselló i Margalida Pons.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!