Gàlim

Aproximadament, el bloc de Pep Albinyana

Ara sí: dia i hora.

Com que no té sentit tornar a fer una faena que ja està feta, copie ací la convocatòria de la presentació del llibre de Joan Olivares ‘L’estrep’. Punxeu ací baix on diu ‘Vull llegir la resta de l’article’ i la voreu sencereta.

(Més informació: elballdelslocos@mesvilaweb.com)

Afegitó: En la convocatòria no ho diu, però en acabar el sarau literari n’hi ha un altre, de sarau: un sopar de baix braç. Si hi voleu abar, aviseu a través de l’adreça de correu electrònic.

La colla del Ball dels Locos no para ni amb el fret de l’hivern. Aquesta associació cultural de l’Olleria ha preparat per al pròxim dissabte 4 de febrer la presentació del darrer llibre de l’escriptor d’Otos Joan Olivares. Amb L’estrep Olivares va aconseguir el premi Andròmina de narrativa als Premis Octubre de 2006. L’acte se celebrarà a les 19.30h a la seu social d’aquesta entitat cultural, a Cals Locos, al carrer de València, núm 17 de l’Olleria.
En L’estrep, Olivares torna a bastir una narració en el seu poble natal, que a la novel·la trobarem amb el nom d’Alots. L’assassinat d’un recaptador d’impostos en un petit poble de la Vall d’Albaida l’any 1935 acaba traient a la llum negocis econòmics bruts i intricades trames amoroses en un escenari molt polititzat. Els fets transcorren entre les darreries del 1935 i finalitzen un 16 de febrer de 1936, dia en què el Front Popular guanya les eleccions a Corts estatals, just quan Ramon, l’enginyer que ha anat a Alots per a trobar un pou que abastisca d’aigua la vila, i Amàlia, la dona del metge del poble que ha fugit d’Alots amb Ramon, arriben a la ciutat de Barcelona. Aquest és l’argument de L’estrep.
Segons Olivares “l’obra retrata la vida de qualsevol poble valencià prèviament a la victòria del Front Popular, en un moment en què ni la gent de dretes ni d’esquerres estaven gaire acostumats a la democràcia". Amb L’estrep l’autor ha volgut tractar “sentiments universals sempre ancorats en el passat. A mi, personalment, el present no m’interessa, necessite tenir certa perspectiva dels fets i que estiguen allunyats dels sentiments".

Dies de Verema, Premi de Narrativa Eròtica la Vall d’Albaida del 1997, i Vespres de Sang, Premi de Novel·la Ciutat d’Alzira el 1999, són les altres dos novel·les de l’autor d’Otos. Jona Olivares, a banda d’escriure, té com a ocupació laboral donar classes de matemàtiques a l’IES José Segrelles d’Albaida, i té com a passió la construcció i l’estudi dels rellotges de sol.
Des del Ball dels locos s’ha afirmat que “amb actes com aquest el que pretenem és animar el panorama cultural de l’Olleria i, alhora, matindre viva l’activitat de la nostra associació ja que l’època d’hivern sol ser la més fluixa pel que fa a actuacions de colles muixerangueres. La qüestió és poder passar-s’ho bé i activitats com aquestes també fan pinya i ajuden a fer la construcció més estable, i contribueix al bagatge cultural dels nostres associats i veïns de la Vall d’Albaida



Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Aquesta entrada s'ha publicat dins de Sense categoria per albinyana | Deixa un comentari. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent