Coc Ràpid

El bloc de Carme-Laura Gil

7 de novembre de 2014
0 comentaris

Xics!, allò de Mart… kaputt!

 

Hi ha qui ha cregut que els homes pervenen de Mart i les dones de Venus, ella no, potser perquè sabia que la mitologia era una explicació poètica de les pors dels homes i perquè molts anys enrera havia escoltat en una aula universitària una professora afirmar seriosament que l’home era com un roure i la dona una planta enfiladissa, el que la vacunà contra tots els tòpics sexistes.

Fa un any la ciència ha acceptat oficialment que els homes no venen de Mart sinó, en tot cas, d’Eva; científics han demostrat que els homes són biològicament dones modificades ja que comencen la vida embrionària com a dones. L’embrió es desenvolupa de manera similar en l’home i la dona, la diferenciació del sexe dependrà del posicionament de l’esperma en un cromosoma X o Y. I els científics han conclòs el que  sociòlogues havien intuït, que abans de nèixer, l’embrió en el seu primer desenvolupament és essencialment una dona i que han estat en part els gens, els estereotips, la cultura i l’entorn que no només han canviat les conductes sinó també el mateix cervell.

I des d’ara mateix la mil·lenària narració bíblica necessitarà amb urgència una paralectura, el mite un armari de records tancat i la venerada (pels homes) des de fa més de 2.300 anys definició d’Aristòtil  “la dona és un home incomplet” haurà d’ésser soterrada per sempre més …

El mite sexista kaputt!. Emocionalment, un cop duríssim. Ànims, xics!.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!