Coc Ràpid

El bloc de Carme-Laura Gil

3 de maig de 2021
0 comentaris

Quina bona pensada! Una escola de líders!

L’ex líder d’un extint partit polític històric ha anunciat la creació d’una Escola de Líders.

Pregunta obligada: I sap com és un líder?. Creu que els i les líders es construeixen com si fossin ninotets del Lego?. Ell mateix i el seu fracàs com a líder és l’exemple perfecte que el lideratge només l’exerceix aquella persona que sap comunicar perquè sap escoltar, que és un guia per a molts i no l’amo d’uns quants, que sap treballar les emocions perquè en té, que té condicions i capacitats que no s’aprenen acadèmicament, com carisma, empatia, optimisme … i d’altres. Estudis hi ha que analitzen què és el lideratge i l’escassetat de líders veritables.

El promotor de l’escola projectada ha anunciat, entre d’altres objectius, que formaran líders  capaços “d’afrontar els reptes de futur i combatre els postulats populistes”. El primer objectiu el comparteix amb totes les escoles existents, des de la llar d’infants a la Universitat i escoles de negocis, un objectiu-tòpic indispensable que és una mena de mantra, ja que per a afrontar els reptes que el futur pot reportar és condició indispensable saber quins són, el que només es troba a l’abast d’un visionari o un profeta i així i tot amb molt poques possibilitats d’encertar-ho. El segon objectiu és collita actual en l’àmbit de la política però és nuclear en matèria educativa ja que l’escola té com a missió primordial formar ciutadans demòcrates, el que exclou el populisme. Però  aquí hi ha una contradicció, formar demòcrates és coherent amb formar una nova “classe”, la dels líders? …

Atès que s’ha anunciat la col·laboració de Foment amb la nova Escola, dues entitats presidides pel tàndem directiu de la desapareguda UDC, es pot concloure també que els futurs líders que es formin com a tals a l’Escola ho seran amb els principis de la democràcia cristiana. Una manera de ressuscitar la vella història. Una bona pensada per a nostàlgics del que no fou.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!