Coc Ràpid

El bloc de Carme-Laura Gil

19 d'agost de 2013
1 comentari

La situació límit. Una tragèdia.

La Vanguardia, 18 d’agost.
“Un avi mata la seva dona amb alzheimer i se suïcida.

Hi  havia arribat, la seva presència ho omplia tot.
Era la situació límit, el punt desesperat del no retorn, la necessitat imperiosa d’acabar amb el sofriment, la manca de força per a seguir vivint sense veure-hi el final, l’alliberament. Set anys feia que ella començà ser-ne una altra de diferent, a allunyar-se de la dona que estimà des del dia que la veié per primer cop. Postrada al llit s’hi assembla però ja no és ella, oblidats rostres, mots , gestos , records…

Ell li parlava, la rentava, li donava de menjar, li deia els noms de les coses, el silenci d’ella era un buit profund, misteriós i fred, no pas una resposta. Tenia 86 anys, ella 83 i ja no els era possible el final modest, serè, feliç, que un dia pensaren tenir.

Visqueren anys de treball, de duresa, foren nens de la guerra, sentiren moltes alegries i sofriren penalitats però cap tan dramàtica com els últims set anys viscuts, el final sense final.

Sentí una ràbia incontenible, dolorossíssima. Acabar. La matà a ganivetades sense ni un gemec de resposta, com si el comprengués. Anar-se’n per sempre, ésser lliures, els dos, pensà en la filla que tant els estimava, pujà al terrat i es llençà al buit.

Una tragèdia. Eutanàsia i suïcidi?, violència de gènere alguns diuen. Un drama viscut per dos ancians.

  1. Molt més senzill que tot això: insensibilitat social que ha fet que ja no és parli d’atenció a la dependència. Però suposo que no deu existir, com tampoc existeix el desnodriment dels infants…
    Ai, que no hi haurà prou estelades per tapar-ho tot! 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!