Coc Ràpid

El bloc de Carme-Laura Gil

30 de març de 2019
0 comentaris

La JEC , censora de la realitat catalana. Y se nota el cuidado!

 

La Junta Electoral Central , (cal llegir-ho en castellà per a no caure en l’estupefacció), ha reblat la prohibició de mostrar en edificis públics estelades, llaços grocs i simbologia emparentada. La JEC ha ordenat de manera abracadabrant  que la ràdio i TV públiques catalanes no pronunciïn les paraules “presos polítics” i “exili” perquè són mots propagandístics dels partits independentistes catalans. Un intent barroer de silenciar la realitat que es viu a Catalunya. No se’n parla, no existeix.

Existeix. Perquè òbviament la JEC no ha prohibit que els mitjans de comunicació de titularitat estatal pronunciïn les expressions “huídos de la justicia”, “políticos presos”, “delincuentes”, “insurrectos”, “violentos” , “los que quieren romper España”… coincidents amb el discurs electoral dels partits autoanomenats constitucionalistes. Tampoc no ha prohibit que durant el període electoral segueixin les sessions del judici contra els presos polítics catalans ni que sigui una veu de l’acusació, VOX, partit que es presenta a les eleccions, ni que el judici sigui per a uns l’aparador i amplificador del discurs electoral  de la dreta i ultradreta espanyoles.

La JEC ha segellat el descrèdit monumental de la democràcia espanyola, perillosament esbiaixada cap a gestos propis de la dictadura. Ha atacat la llibertat d’expressió dels mitjans de comunicació públics catalans per a silenciar la història; ha prohibit els llaços grocs i estelades , el que és censura ideològica. Intenta limitar l’exercici viu de la política en nom d’una suposada neutralitat. Neutralitat vol dir no afavorir ni un ni l’altre, però afavoreix descaradament uns …

En definitiva, la JEC subratlla un determinat relat i  ho fa amb poca finor, “se le nota el cuidado”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!