Coc Ràpid

El bloc de Carme-Laura Gil

23 de març de 2013
2 comentaris

La descoberta cultural : Barcelona bilingüe

Segons Vicenç Villatoro, director de l’Institut Ramon Llull, “a Barcelona conviuen dues llengües i, per tant , dues literatures”. És el que es pot llegir al web del Saló del Llibre de París, on Rumania és la cultura convidada i Barcelona,la ciutat invitada.

Les paraules desencertades de Villatoro intenten donar cobertura a la decisió de presentar-hi escriptors en llengua catalana i castellana en representació de la cultura literària de Barcelona. L’explicació del director de l’IRLL és innecessària, confusa i lamentablement inconseqüent amb la defensa social de la llengua catalana com a única llengua vehicular de l’ensenyament. ¿ Com es podrà adduir davant dels atacs a la llengua que Catalunya no és bilingüe si la seva capital és definida com bilingüe pel director de l’Institut i pel mateix Conseller de Cultura català?. 

Vllatoro i el Conseller haguéssin pogut donar l’explicació intel·ligible i plausible de la seva decisió: que el Saló de París és un magnífic mercat del llibre, que Catalunya és una potència editorial en castellà i català, que a Barcelona tenen la seu grans editorials, que la ciutat té una potent indústria cultural i grans atractius turístics i que l’aparador parisenc és una excel·lent oportunitat per a demostrar a editors i agents d’arreu la qualitat universal de la literatura catalana. Aquesta seria la natural explicació. Podrien haver-hi afegit que l’organització del Saló ha convidat pel seu compte Ruiz Zafón per haver venut  vint mil·lions d’exemplars de la seva obra. 
 
Tot ens valdria menys acceptar de les nostres Institucions que la capital de Catalunya”té dues llengües i dues literatures”. 

“Barcelone,  ville des prodiges” convertida per unes equivocades paraules en “Barcelona, ciutat bilingüe”.

  1. Que davant dels durs atacs constats i des de fa mesos de Duran y Lleida i avui la De Gispert socavant el procés independentista, CDC calli… és inaguantable… Quo vadis, CDC ?.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!