Coc Ràpid

El bloc de Carme-Laura Gil

13 de novembre de 2020
0 comentaris

El President Puigdemont diputat elegible?

 

La inclusió a la llista de diputats elegibles de “Junts” del President Puigdemont em semblaria una decisió equivocada.

Puigdemont és més que un nom i que una “marca” carismàtica i d’èxit prestigiós, és el President legítim de Catalunya que representa tot el que ha significat l’esclat de la conquesta de la independència nacional, la persistència d’aquella i la confiança de la seva implementació. Puigdemont és també un símbol viu i la veu internacional de Catalunya. No pot ésser elegible, ja ho ha estat, no ha de competir amb electors d’altres partits polítics. No cal que formi part de la llista electoral de JUNTS per a enfortir-la, pot aconseguir-ho des del seu lloc de President legítim i de la seva brillant intel·ligència política.

El President és una fortalesa. Si hom diu “JUNTS, el partit del President” , no cal identificar qui és el President, ni buscar el nom de Puigdemont al llistat d’elegibles, tothom sap que Puigdemont és el nostre president.

I si l’independentisme obtingués (com serà) la majoria dels vots catalans, “JUNTS” ha d’ésser la formació política diferent del partit tradicional, puix neix amb un aire nou, lliure, obert, il·lusionant, sense cotilles de quotes ni grups de pressió de cap mena, independentista i independent. És el partit del President, el de tots, la “part” del procés que no ha acabat. D’ell nasqué. És el partit del nou temps. El President ,des de l’exili físic ,el pilota com l’instrument per a avançar en la construcció del nou país. El dirigeix com l’estratègia per a la represa econòmica i emocional de la societat i el combat il·lusionant de l’Estat propi. El President legítim ocupa el lloc més alt polític, no ha de formar part d’una llista electoral.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!