Ja se sabia (el món és tan petit…) que les persones inductores de la proposició de llei de modificació de la llei de política lingüística, coneguda per economia de la llengua com la llei de l’escola bilingüe, cercaven el recolzament de les patronals de l’escola privada en no poder aconseguir l’adhesió de l’escola pública. Ahir el diari ARA en donà la notícia, en devia tenir la primícia ja que cap altre mitja de comunicació la publicà.
No ens ha sorprès, ja que és el diari català que ha mostrat un posicionament militant a favor d’aquella iniciativa, parlamentària, sorgida d’unes jornades sobre política lingüística organitzades per la fundació Campalans. Ahir l’ARA publicà en la portada el titular : “L’escola concertada urgeix a aplicar els canvis a la llei del català per protegir els centres”, notícia que sense dubte mereixia aquell lloc d’honor i que convertia la modificació de la llei de política lingüística en una novedosa “llei del català”. Per si no n’hi havia prou a “Les cares del dia”, pàg.3 , obrí el semàfor verd per a felicitar el Sr. Àlex Rocas degà del Col·legi de Doctors i Llicenciats en Filosofia i Lletres i en Ciències, per haver signat juntament amb la patronal la carta adreçada en favor de la proposició i per a rematar (de moment) el tema, a la secció Debat, publica un article del Sr. Ridao que ens envia un missatge diàfan “Un acord pel català a l’escola “.
Com li digueren a James Bond tres vegades no és ni coincidència, ni casualitat, és un atac en tota regla. Això, doncs. Un intent en tota regla de crear un relat favorable a l’escola bilingüe, per a la redacció del diari “llei del català”.
O potser soc malpensada. Però hi he llegit fa uns dies l’article del grup “Pròleg” a favor de la proposició i no el llistat de 200 signants demanant -ne la retirada, signants prou rellevants com escriptors, entre ells alguns de guardonats amb el Premi de les Lletres Catalanes, juristes, intel·lectuals, polítics, filòlegs, professorat…
Per quina raó el vehicle de la notícia ha estat aquell diari?, potser perquè cal intentar convèncer als lectors catalans de la bondat de la nova “llei del català” , amagant que és la de la transformació de l’escola catalana en l’escola bilingüe. Ja ho digué el Sr. Illa quan convidà el PP a unir-se al suposat “consens”, dient-li “o es que el catalán en Catalunya debe tener un tratamiento distinto al gallego en Galícia?”.
A mi no m’ha convençut pas. I ara mateix deixo d’ésser-ne subscriptora.
Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!
👍👏👏👏👏👏👏👏👏
Ben fet!