Coc Ràpid

El bloc de Carme-Laura Gil

22 d'abril de 2015
0 comentaris

El cinquè genet apocalíptic

apocalipsis-color 

Quan l’Anyell obrí el primer dels set segells  veié  el cavall blanc amb el genet conqueridor, i quan obrí el segon veié el genet amb l’espasa muntant el cavall roig, el tercer segell obert va fer veure el cavall negre amb el genet portador de la fam i en obrir el quart va veure un cavall cendrós i el genet que el muntava que tenia per nom la Mort. Els quatre genets tenien donada la potestat sobre la quarta part de la terra de matar amb l’espasa, la fam, la pesta i amb les feres. Així diu la visió profètica de l’Apocalipsi escrit , segons la tradició, per Joan, l’apòstol, cap a l’any 95.

Quasi passats dos mil anys els quatre genets cavalquen ferotges entre els dos continents condemnant a la mort inclement els homes, dones i nens del sud fugitius de la guerra, de la fam i de la pesta de tota mena; el mar que un dia orgullosos considerarem “Nostrum”, el mar enganyosament plàcid “Entre Terres”, el mar que ha dut escrita la història egocèntrica de l’Occident és avui la Gran Tomba de milers de persones i de la seva esperança en la solidària germana Europa. Des del nord vivim com un espectacle atroç, com un mal insoluble l’arribada dels fugitius de la fam a una terra que els serà hostil i no ens adonem que són exilats coratjosos,  joves forts,  dones sacrificades que duen en braços llurs fills, nadons molts, a la recerca d’un futur amic, d’una vida feliç que els és negada a la terra que estimen. Els veiem diferents i som nosaltres els diferents que no volem entendre que són saba nova per a la vella i envellida Europa. Europa és prou gran per a encabir-hi aquells que arribats de lluny hi volen viure, prou rica per a compartir treball i recursos i prou generosa per a obrir portes i fer realitat somnis però és egoïsta i temorenca.

Un nou genet cavalca per Europa, monta un cavall grogós, duu els ulls coberts per una vella, esparracada cinta, és el propagador de la Por Insolidària. El cinquè genet de la nova Apocalipsi.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!