Coc Ràpid

El bloc de Carme-Laura Gil

24 de novembre de 2021
1 comentari

El català a l’escola. El plany.

Ens esquincem les vestidures quan la nostra llengua a l’escola fou malferida fa 15 anys amb la sentència del Tribunal Suprem espanyol sobre el Referèndum. Quan no es denuncià que l’Advocat de l’Estat imposà, amb al·legacions, el castellà com a llengua vehicular a l’ensenyament. Ha estat emmascarat elevant a categoria política un mètode d’aprenentatge de llengües, el més idoni i natural, la “immersió lingüística”, quan el rovell de l’ou era el català com a llengua vehicular preferent a l’ensenyament. Fa anys que vàrem perdre l’aposta. A l’aula es dona la classe en català, fora de l’aula el castellà és el sobirà vehicular, passadissos, pati i segueix essent-ho al carrer, al cinema, als establiments, als serveis de qualsevol mena….

I ara ens planyem, quan una sentència judicial reiterada fa  evident el que tothom sap, que no som amos de nosaltres mateixos  Els nostres nens i nenes quan entrin a l’escola per primer cop aprendran el català per immersió, com ara, i quan creixin tindran classes en català, anglès i castellà, com si Catalunya fos un país normal. El miratge s’esvaeix quan caminin per l’escola i pels carrers i quan escoltin una sessió del nostre Parlament.

No plorem, no deplorem, no negociem, no demanem ajut. La independència comença per la llengua, ho saben, si perdem l’embat perdem la identitat, la nació, la història. Actuem amb coratge, actuem com un poble lliure, com el Goven de la nació catalana.

,

  1. Benvolguda Carme-Laura, per un tema antic, de quan vostè era directora general i jo era professor a l’Institut Barri Besòs, m’interessaria, si fos possible, poder entrar en contacte amb vostè. Joan Roca i Albert, actualment direcctor del Museu d’Història de Barcelona.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!