Coc Ràpid

El bloc de Carme-Laura Gil

4 de juny de 2016
0 comentaris

Ara fa 20 anys. 8 de maig de 1996.

 

8 de maig de 1996.

Avui és el gran dia!, l’apertura solemne de la legislatura “Vpalote”; l’hemicicle del Congrés, la porta dels lleons, la nova Mikenos: or de paper, vellut vermell sintètic, banderes i escrits d’Espanya, fanfàrria, parafernàlia, olor nova de naftalina. Diputats , senadors, convidats. Malgrat l’important nombre de dones , el Congrés és masculí i masclista. Dones i homes van al sarau.

En Trillo, matrícula d’honor en aplicació, llegeix el seu discurs, un estray barreig de Reis Catòlics, Thomas Moore i justificació del seu pecat gens original, ser ben bé de dretes. El rei monocord i discretament avorrit llegeix també el seu, el castellà és la llengua comuna dels espanyols , també d’aquells que tenim “certes peculiaritats”. Uns i altres en fila índia donem el “pésame” a la família reial; tots ells són altíssims: no sé pas què em diuen, jo amb aquella expressió al rostre de qui es troba  a la festa sense voler-ho, els dic encaixant-lis la mà “bon dia!”.

Se m’adreça n’Armet, “has vist el que ha dit l’Aguirre?”, dic que sí amb el cap i compungida hi afegeixo “patirem”. L’Aguirre és la ministra d’educació i cultura, marquesa consort, ultraliberal, dos aerosols de laca fixadora als cabells, ulls minúsculs i discurs imprudent. Se m’adreça na Matilde Fernández, amb vestit negre per  a la solemnitat, “patirem”.

Hi ha parada militar, més aviat paradeta, els cavalls deixen la carrera de San Jerónimo feta un femer, potser hi creixerà alguna cosa gràcies al plugim que cau sobre Madrid.

Avui és dimecres, l’acte ha començat a les 12 del migdia; dues de les companyes diputades són a Madrid des del dilluns. Què tindrà Madrid que no tingui Girona?…

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!