No és qüestió d’independència sinó de dignitat!

 

Que la Junta Electoral gosi de privar del seu escó un diputat del Parlament o , si és el cas, de la presidència d’un país, és un fet fins ara inimaginable i que ha succeït perquè a l’Estat espanyol hi ha instal·lada barra lliure per a tota mena d’atacs i humiliacions a la Generalitat, amb la seguretat que aquells no seran castigats sinó aplaudits i fins i tot recompensats.

És vergonyós escoltar i llegir que la resposta del President de la Generalitat al desposseïment de l’escó de diputat és una acció en contra d’un partit i del President del Parlament; és escandalós que es trivialitzi d’aquesta manera la decisió gravíssima de la Junta Electoral fins a convertir-la en una baralla grotesca i obscena entre partits.

Hem caigut en el parany que se’ns ha posat; la dura repressió ens ha tornat desmemoriats, ha fet reviure l’afany de vèncer el rival tornant a la vella política autonòmica; l’objectiu de la independència és per a les forces de l’Estat l’excusa per atacar i menysvalorar les institucions catalanes i condemnar els seus líders socials i polítics i, al seu torn, la repressió exercida és l’excusa dels partits d’obediència catalana per a comportar-se com si Catalunya fos una comunitat regional i no una nació.

Mai no hagués cregut que  toleréssim que el nostre President fos inhabilitat per haver penjat una pancarta a Palau, ni hagués cregut que ens calgués temps i reunions perquè el Parlament, que és la representació del nostre poble, donés la resposta inequívoca. És dolorós haver de recordar que no hi ha lloc ni per a la deliberació ni el dubte, puix no és qüestió d’indepèndencia sinó de dignitat.

D’altra manera reconeixerem que la repressió ha estat eficaç ja que haurà aconseguit el seu inconfessat i primordial objectiu, el d’arrabassar-nos la dignitat. I si fos així ni ara ni mai la història ens absoldrà.

 

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *